Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
witam dziś zauważyłem plamę pod autem myślałem ze to olej ale jak się okazało to była ropa.
Szukałem wycieku i znalazłem przez przypadek, po naciśnięciu pompki paliwa (gruszki) zaczyna mocno kapać(prawie ze się leje) ropa z pod pompy wtryskowej miejscu jak wychodzą rurki do wtryskiwaczy. zastanawiam się czy jest tam jakiś oring czy coś w tym rodzaju. może jakiś fachowiec wie co z tym zrobić. już mam to od dłuższego czasu jak tylko mi się silnik zagrzeje to śmierdzi okropnie ropą ale wycieku prędzej nie zlokalizowałem.
Będę wdzięczny za pomoc :grin:
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 18, 2011 13:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 08:50
pon89, poszedł Ci oring na głowicy tłokorozdzielacza, doradzę od siebie ( temat przerobiłem 1,5 miesiąca temu ) oddaj pompę do kompleksowej wymiany uszczelnień, bo wymienisz ten oring, a zaraz wyjdzie inny. Więcej na ten i inny temat dot. pompy vp-30 poczytaj tu:
nie z rurek tylko z miedzy pompą a rozdzielaczem gdzieś tam kapie. Już znalazłem fachowca który mi to zrobi powiedział ze wymiana uszczelniaczy w całej pompie i jakby sam miał pompę wyciągać to koszt ok 500zł jak myślicie to dużo czy nie za taka usługę?
a jak samą pompę mu zawiozę to w granicach 250zł a wymiana tylko tego jednego oringu to ok 100zł
to już teraz wiem czemu pierwsze odpalenie rano było ciężkie, to pewnie się pompa zapowietrzała.
Dzięki za info.
Witam. Zerknij na strone www.alteronik.pl tam znajdziesz nawet całą pompe czasem nawet tańszą niż 500zł jak miałem diesla to kupiłem tam pompe, rozrusznik i alternator (chyba też regenerują pompy ) i wszystko działało mi bez zarzutu do dnia sprzedaży autka naprawde jest godna polecenia.
Tak racja strona wydaje się dziwna ale nie jest tak zle są wporwadzone nowe zmiany ale strona nie była dość dawno edytowana ale najlepjej zadzwonić i pytać o P. Darka on doradza i oferuje części i załatwia jak nie ma na składzie to załatwia jak najtaniej i najlepjej radze zadzwonić na początku nie miałem zaufania ale jak zadzwoniłem to odrazu się przekonałem, że jest to solidna i godna polecenia firma. Zadzwoń do nich 668-001-344
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum