Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 06:43 Nowe Fotele do mojego R214 Si
Co powiecie na te fotele kupilem okazyjnie sa ogolnie od audi A4 cabrio i w weekend zamierzam je zamontowac tylko pytanie jest nastepujace wie moze ktos jak je podlaczyc ? bo sa podgrzewane i maja tez sterowanie elektryczne ale nie moge ich rozszyfrowac
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 06:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Myślisz, że one Ci podejdą? Dużo rzeźby i to nie koniecznie, a kostek nigdzie nie podłączysz, bo nie było elektryki w siedzeniach w R200... tak samo ogrzewanie. Sam wszystko grzebać musisz A kostka od airbaga ma inny kształt, więc przerobić musisz
zyga87, Okazyjnie to Cie ze dwa razy wiecej wyniesie:) elektryki nie wepniesz, i mocowania do przerobienia. Najlepiej jak sprzedaż je w odpowiedniej cenie i kupisz fotele od mg zr
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 10:36
tak czytam co wy tu piszecie i jakos tego nie poge pojac ale spoko moze stary jestem i sie nieznam
koles dorwal cos i chce wsadzic do auta i prosi o pomoc a wy tu mowicie ze to drozej i gorzej
toc moze ma swoje polamane i z tych swoich wyciagnie prowadnice ktore dopasuje do tych foteli i bedzie cacy i wcele nie drogo
co z elektryka to wiadomo jak czegos nie ma to trza dorobic albo i nie i tyle w temacie a nie zniechecac kogos
BoloSr, dobrze prawisz nie było pytania czy Wam sie podobają czy nie, tylko jak je założyć.
Elektrykę trzeba samemu od nowa zrobić (najlepiej od akumulatora przez przekaźnik, żeby działało tylko po włączeniu stacyjki i oczywiście z bezpiecznikami po drodze)... co do "poduszek" to wg mnie bardzo ryzykowne jest ich podpinanie ... układ fabryczny nie jest przygotowany do współpracy z nimi a to może się źle skończyć .... jeśli juz, to wyjąłbym napinacze z obecnych foteli i próbował jakoś je zamontować. Samą mechanikę trzeba BARDZO STARANNIE wykonać ... podczas, odpukać, wypadku na fotele działają potężne siły i wszelkie zaniedbania w tym temacie mogą drogo kosztować. Na to zwróciłbym szczególną uwagę przy takiej przekładce
tak czytam co wy tu piszecie i jakos tego nie poge pojac ale spoko moze stary jestem i sie nieznam
nie znasz się
BoloSr napisał/a:
prosi o pomoc a wy tu mowicie ze to drozej i gorzej
właśnie ! bądźmy obiektywni i wspierajmy nowe inicjatywy !
zyga87, ta w avatarze 214 to Twoja? pochwalisz się jakimiś zdjęciami
zyga87 napisał/a:
wie moze ktos jak je podlaczyc ?
chyba raczej nikt, bo nikt nie rzeźbił foteli od A3 do Rovera.
zyga87 napisał/a:
bo sa podgrzewane i maja tez sterowanie elektryczne ale nie moge ich rozszyfrowac
tutaj będziesz miał problem chyba... ja bym wszedł na forum A3 popytał o schematy elektryczne i jak już bym miał to wtedy zacząłbym myśleć jak to wsadzić i przerobić do Rovera.
Najlepiej jak sprzedaż je w odpowiedniej cenie i kupisz fotele od mg zr
Taaa i bedzie kolejny na forum pseudo ZR wiejacy nuda na kilometr. Nie wiem dlaczego ale zauwazylem, ze jak ktos chce zrobic cos nowego to zaraz podnosza sie glosy, ze nie warto, ze drogo, ze lepiej to lepiej tamto, a ja powiem jedno wole ogladac takie kombinacje niz po raz setny foty relacji z doczepiania gratow z ZR do zwyklej 2setki.
Co do tematu zapytaj na forum Audi o schematy pociagniecie zasilania do podgrzewania i regulacji nie powinno byc jakos wybitnie trudne jesli oczywisce masz czas i umiejetnosci.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 17:30 Nowe Fotele do mojego R214 Si RE.
Dzięki chłopaki za wsparcie
Do foteli mam oryginalne szyny wiec jak obecne nie będą pasowały to wymontuje stare i wstawię te od audi. nie zamierzam podpiąć airbagu bo pewnie by nie miało dalszego sensu zależny mi bardziej na samym sterowaniu i ogrzewaniu przyda się w zimę . co do wielkości fotele są szarsze od oryginalnych ale mieszczą się i zamykają drzwi to podstawa myślę ,dopiero w sobotę będą przymiarki wiec zrobię foto i się pochwale
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 21:00 Nowe Fotele do mojego R214 Si RE ,RE
Więc dzisiaj byłem zrobić przymiarkę i myślę że prezentują się ciekawie , fakt trzeba będzie troszkę porzeźbić ale jest to wykonalne. Jutro zamierzam już je zamontować również przedstawię zdjęcia .
fajnie tylko chłopaki nie zwracacie uwagi na coś ważnego, fajnie że fotele weszły, ale bez odkręcenia schowka bocznego w drzwiach na bank się nie zamkną drzwi, o ile zamkną się w ogóle z wykręconym schowkiem
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Pią Kwi 22, 2011 06:19 Nowe Fotele do mojego R214 Si RE ,RE ,RE
Tak mam również tylna kanapę w takiej skórze lecz nie pasuje wiec będę musiał po prostu przerzucić narzutę na stare fotele i będzie dobrze. zamierzam również wstawić akcenty czerwone zamiast tych drewno-podobnych ozdób i w tapicerkę drzwi z przodu jak i z tylu
Tak kolega ma rację trzeba usunąć boczny schowek z drzwi bo się nie zamkną ,ale po jego demontażu zamykają się idealnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum