Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 09:30 [R214 Si 97] Dokładana klima DIAVIA, pomysł na montaż filtra
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam,
Przekopałem się przez posty z wyszukiwarki o dokładanej klimie DIAVIA, która jest obecna u mnie w aucie. Wiem, że w takim wypadku nie ma filtra kabinowego, ale wydawało mi się, że kiedyś ktoś na forum opisywał jak można coś na kształt tego zamontować. A może nie było to opisywane, a komuś się jednak udało?
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 09:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja też mam dokładaną klimę, tyle że Alex Original. Już na etapie montażu zastanawiałem się gdzie włożyć filtr, zwłaszcza że przedtem auto go posiadało. No i w sumie nic nie wymyśliłem Ktoś podsunął pomysł aby zamontować filtr pod kratką w okolicach podszybia, na zewnętrznym chwycie powietrza - może to i dobra idea? Jeśli filtr się nie zmieści, można założyć chociaż pończochę aby zapobiec wpadaniu do wnętrza przynajmniej większych zanieczyszczeń typu liście i kulki styropianu z poddawanych termomodernizacji domów
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Mnie najbardziej wku... irytuje kurz, który jest już obecny na desce rozdzielczej po kilku dniach od sprzątania. Nie wiem - może po wypraniu foteli, 'ozonowaniu', odkurzaniu i dokładnym czyszczeniu w środku będzie lepiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum