Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 18:44 [R420D] olej na dolewkę
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam,
Od kilku dniu w aucie zaczął cieknąć olej, najprawdopodobniej z jakiegoś węża, wcześniej ciekło ale bardzo mało teraz coraz bardziej, w związku z tym mam pytanie czy na dolewkę mogę dolać taki zwykły olej mineralny http://www.sklep.platinum...352,952%29.aspx czy raczej nie bardzo. Nie wiem niestety co lał poprzedni właściciel, czy lepiej nie ryzykować i kupić jakiś półsyntetyk? Auto ma 260 000 przebiegu.
Ostatnio zmieniony przez sunriser90 Czw Kwi 21, 2011 18:48, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 18:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 350 Skąd: Kozienice
Wysłany: Pią Kwi 22, 2011 08:45
sunriser90 napisał/a:
wcześniej ciekło ale bardzo mało teraz coraz bardziej
Hmm proponuje namierzyć wyciek uszczelnić + wymiana oliwy i filtra
Kiedyś jeździłem dłuższy czas tak Seatem (koszta związane z dolewkami) sumowały się praktycznie z uszczelnieniem wycieków i wymianą oleju na nowy
Pozdrawiam
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
po co w ogóle się bawić w jakieś dolewki, jeśli nie zmieniałeś oleju po zakupie auta to czas najwyższy, będziesz miał pewność jaki masz zalany no i że jest świeży
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum