Wysłany: Sob Mar 12, 2011 21:11 Pojawiam się i znikam i znikam i znikam :)
Cześć wszystkim
Jestem tutaj nowy ale jakby trochę już stary
Od dzisiaj (12.03.2011) jestem posiadaczem pięknie bordowego R75 2.0 V6 automat na pełnym wyposażeniu
Spełniło się moje marzenie o R75.
Auto oczywiście bez wad nie jest. Jest kilka rzeczy które trzeba zrobić jednak udało się wynegocjować dość ciekawą cenę więc zaoszczędziłem trochę gotówki na naprawy oraz to co miałem odłożone... powinno starczyć. Obecnie jestem w fazie czytania wszelkich wątków z działu "zrób to sam" na stornie klubowej.
Autko jest świetne. Super się prowadzi, robi wrażenie.
Priorytetem jest w chwili obecnej naprawa wentylatora, następnie wymiana szyby(kamyk), radia(padnięty procesor), oczywiście klocki tylne i wymiana żarówki(przód)
Zdjęcia przedstawię niebawem bo teraz już noc i generalnie g**** widać
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 21:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawa jest tak poważna i nagląca że póki nie zrobię wentylatora 75 nie jeżdżę.
MaReK napisał/a:
A już wiesz co popsute?
W tym tygodniu się tym zajmę dokładnie. na razie jeden bezpiecznik jest ok. Pozostaje sprawdzić drugi a potem ściągamy przód i robimy dochodzenie co i jak.
MaReK napisał/a:
No to odpadnie Ci pompka sprzęgła
Oto mi właśnie chodziło
MaReK napisał/a:
Jak to nie xenon to chyba dość szybka akcja
Skorzystam z okazji gdy zrzucę zderzak i światła żeby dobrać się do wentylatora i wymienię żarówki
MaReK napisał/a:
Fabryczne radio? Z navi czy bez?
Fabryczne z navi. W okolicy ZG jest do kupienia używane za 400pln. A procesor zdiagnozował mechanik. Radio jedynie jakie daje oznaki życia to takie że wyświetlacz świeci się cały na biało i nic poza tym. Oczywiście wszelkie pokrętła też się świecą.
MaReK napisał/a:
Przednia? Z czujnikiem deszczu czy bez?
Przednia z czujnikiem deszczu.
MaReK napisał/a:
Czyli masz już czym pojechać do Ślubu
MaReK napisał/a:
Napisz o jego wyposażeniu
- skórzana tapicerka(kolor Aubergine)
- tempomat
- kontrola trakcji
- podgrzewane fotele
- roleta
- radio z TV
- czujnik deszczu
- czujnik cofania
- el szyby (x4)
- el lusterka
...uff chyba wszystko wymieniłem.
Teraz muszę jeszcze wymienić baterie w kluczyku tylko nie mam pojęcia jak to zrobić. Za pewne jakaś synchronizacja musi nastąpić po wymianie baterii. Tak jak to się robi np w R200...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum