Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 23:25 [R75] Anglik-Europejczyk czy to ta sama pompka???
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam,krótkie pytanko:czy pompka sprzęgła w R75 jest taka sama w Angliku i Europejczyku???Wiem że pewnie przewód może być inaczej powyginany ale co z pompką?
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 12, 2010 15:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 23:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 21:32
Mombrey,kupiłem z ebay-a oryginał Rover/MG,cena do benzyniaka i dieselka w tej firmie była taka sama także nie zawsze jest to prawdą co napisałeś,ale dobrze Zauważyłeś bo czasami tak jest:grin: Pozdro dla Wszystkich,dzięki za odp...
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
Dam-Kam, proszę o pomoc z pompka sprzęgła do rover 75 CDT . Kiedys o tym czytałem ale niewiem który sposób jest leprzy i czy już jest sprawdzony z pompką od BMW . Prosze o pomoc . Z góry dzięki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 301 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 20:24
Na BMW na pewno sprawdzony. Osobiście śmigam, w czerwcu minie 2 lata (zero problemu), nie wymieniałem ani razu płynu, nie dolewałem ani razu płynu. Przejechałem prawie 28 tys. km. Dodam jeszcze, że od kiedy kupiłem samochód 2008r. zrobiłem 52 tys km i wysprzęglika nie ruszałem, więc pompka chyba nie ma złego wpływu na niego. Ktoś kiedyś piał mi,że w Sandomierzu a to korków nie ma a to ruch mały, może i racja. Od stycznia jeżdżę po Krakowie i jest ok, więc polecam.
PS. Podrwienia dla Rowana , zbiorniczek siedzi jak ta lala.
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 21:20
kerbi dzięki, ja nic wiecej nie dodam No może oprócz tego, że odkąd to zrobilem to tak jeżdżę i nic tam nie dolewałem, przerabiałem ani coś innego. Teraz tylko przy przeglądzie dla bezpieczeństwa wymienię płyn i tyle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum