Wysłany: Pią Maj 06, 2011 20:02 [R200] Dłubałem przy krokowym zgasłi i koniec
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam podjechała ostatnio do mnie mama swoją bestią R200 falowały cos oobroty odpiałem wtyczke silniczka krokowego spryskalem wd 40 i juz nie odpalił myslalem ze moze paliwo nalalem nie odpalil opdiołem przewodzik od wtrysków pompa podaje i na tym moja wiedza sie kończy,czy moge coś jeszcze sprawdzic przed scholowaniem do mechanika??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Maj 06, 2011 20:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 20:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
DragonCRX, WD 40 jest na sylikonie i to jest dobry izolator , nie stosuje sie go do złaczeń elektrycznych tylko do zardzewiałych srub , do złaczek elektrycznych uzywaj kontakt-s lub cos podobnego , co do Wd 40 zrobiło gdzies izolacje na którymś pinie i musisz teraz bdb dokładnie oczyszczic i wysuszyc wtyczke od krokowego z tego wd 40 i popryskac specjalnym preparatem do elektryki , powinno pomuc . możesz jeszcze zrobic reset klemą akumlatora i potem adaptacje .
Dzieki kolego za szybką odpowiedz sprubuje wyczyscic i napewno dam znac a to przy odpiętym krokowym będzie krecił i nie odpali??
[ Dodano: Pią Maj 06, 2011 23:58 ]
właśnie sprawdziłem iskre z cewki wychodzi z kopułki już nie wiec chyba palec i kopułka do wymiany a psikanie wd 40 to tylko przypadek jutro wymienie i zobaczymy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum