Wysłany: Pon Maj 30, 2011 13:26 [R400/600]
Witajcie. Parę dni temu na poważnie zainteresowałem się Roverami. Bardzo podoba mi się seria 600, ale najbardziej - sedan z 400. Jestem dosyć wysoki (195) i zastanawiam się, czy nie byłoby problemów z komfortem jazdy? Zafascynowało mnie wyposażenie wielu egzemplarzy za stosunkowo niską cenę. Swój samochód chciałbym zakupić koło września i myślę o benzynce z lpg sekwencyjnym (samochód wolałbym kupić bez instalacji, bo miałbym pewność, że jest fachowo założona). Z tego co wyczytałem, benzynki są od Hondy, więc nie powinno być nieprzyjemnych sytuacji z gazem? Jak jest z miejscem w obydwu modelach? Na co lepiej polować: skórę czy welur? Na samochód chciałbym w sumie przeznaczyć około 6000. Dzięki z góry za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Cze 11, 2011 20:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 13:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Silnik benzynowy w serii 400 jest silnikiem Rovera (jeśli mówimy o okrąglakach, czyli po 95 roku), występowały też (ale raczej rzadko przynajmniej u nas) 400 z silnikiem Hondy z automatyczną skrzynią biegów.
Ja w swoim aucie mam jasny welur i mimo, że jeździło w nim dziecko nie było szczególnych problemów z utrzymaniem czystości.
_________________ Pozdrawiam Monika
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Maj 30, 2011 14:05, w całości zmieniany 1 raz
Ja w swoim aucie mam jasny welur i mimo, że jeździło w nim auto nie było szczególnych problemów z utrzymaniem czystości.
coś chyba nie wyspana jesteś jeździło auto w aucie ?;P
623 to też silniki Hondy.
Morgoth,
jeśli skóra to podgrzewane siedzenia, w zimę potrafi tyłek przymarznąć...
Morgoth napisał/a:
Jak jest z miejscem w obydwu modelach?
wystarczy spojrzeć na dane techniczne... Rover serii 600 ma więcej miejsca, ale 400 też nie odstaje specjalnie.
Morgoth napisał/a:
Na samochód chciałbym w sumie przeznaczyć około 6000.
kup dobry egzemplarz i sprawdź go dokładnie przez zakupem.
często pojawiający się problem w Roverach to usterka uszczelki pod głowią, potocznie zwany HGF. pytaj o przeszłość warsztatową pod tym kątem.
[ Dodano: Pon Maj 30, 2011 15:01 ]
ha, Stanislaw, był szybszy...
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 14:20
Jeśli chodzi o dane techniczne dotyczące wymiarów, nie są one zbyt obiektywne jak dla mnie - więcej miejsca mam na nogi we Fieście VI 5d (przed liftem) niż w Megance I (5d przed liftem). A Meganka większa o 20 cm niby Dlatego się pytam, czy jest miejsce
A tak się zastanawiam - jak te dwa Rovery wypadają na przykład przy Volvo S40/V40 i S70?
ja mam 190 cm wzrostu i w moim R620 na brak miejsca nie narzekam. Przy optymalnym (najwygodniejszym) ustawieniu fotela z tyłu, za kierowcą zmieści się jeszcze jakaś mało marudna osoba:) Generalnie jeżeli chodzi o gabaryty, to jestem zadowolony. Silnik na LPG chodzi ładnie. Dbając o regulację i filtry nie powinieneś mieć większych problemów. Co do tapicerki to ja osobiści nie przepadam za skórą. W poprzednim R miałem jasny welur. Wbrew pozorom trzeba było się postarać, żeby ją mocno pobrudzić. Często wracałem z pracy w niezbyt czystym ubraniu i nie zauważyłem żadnych wyraźnych śladów na fotelach. Teraz mam ciemną tapicerkę i tez jestem zadowolony, chociaż tamta miała więcej "klasy":)
Jeżeli chodzi o porównanie z Volvo to jeździłem jako pasażer s40. Komfort jazdy o niebo większy tylko, że kolega miał wymienione fotele na sportowe kubełki (za niemałe pieniążki:P).
A tak się zastanawiam - jak te dwa Rovery wypadają na przykład przy Volvo S40/V40 i S70?
Pozdrawiam[/quote]
Jestem posiadaczem Rovera 600, a przedtem miałem volvo v40. Pod wzgledem miejsca są praktycznie identyczne. Nie zauważyłem większej różnicy. Ale pod względem komfortu jazdy, czyli tłumienia nierówności na naszych pięknych drogach oraz wyciszenia w środku - Rover bije Volvo na łeb. Obydwa miałem diesle dla jasności. Pozdrawiam i życze udanego zakupu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum