Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Popsuło się Może ktoś wie gdzie w Krakowie można nabyć rezystor wentylatora chłodnicy 100W 0,47Ω ,oryginał lub zamiennik (jak na zdjęciu) ?? Potrzebuję w miarę szybko.
_________________ ***Warrior's of the world***
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lis 24, 2010 23:37, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 22:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Oryginalny w R75 nie był 100W 0,47Ω. Był 50W i około 0,35Ω. Ten proponowany na forum to jeden z niewielu na rynku, który może być zastosowany. 50W to mało, dlatego się palą i wszyscy wkładają 100W
Z angielskiego forum oraz z informacji jakie mi przekazał sprzedawca rezystorów do R75/MGZT na eBay. Powiedział, że na podstawie pomiarów jakie wykonał na wielu sztukach rezystancja mieściła się w zakresie 0.3-0.40, ale też sprzedaje 0.47
Dzisiaj udało mi się kupić w Krakowie w sklepie Monster rezystor 100W 0,47Ω(tyco) za jedyne 57 złotych.
Już wymieniłem i pierwszy bieg wentylatora "hula jak złoto"
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Pon Kwi 17, 2017 19:49
i tu zasadnicze pytanie jak to na krótko podłączasz?? możesz mieć nawet 2 wydarte szczotki i jak go niewłaściwie podłączysz na krótko to będzie sie kręcił, płytke sterującą najczęściej uwalają ludzie którzy próbują na krótko podłączyć silnik i coś pójdzie nie tak
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum