witam
mam pytanie.
posiadam rovera 75 w sedanie, chciałbym się dowiedzieć coś o sprawię nagłośnienia. jak mam dojść gdzie podłączyć jakiś wzmacniacz, zmieniarkę. słaba jakoś głośników jest spowodowana oryginalnym radiem czy słabymi głośnikami ?
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Maj 20, 2011 17:50, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 22:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a czy jakiś wzmacniacz dużo pomoże? bo nie chciałbym psuć wyglądu wnętrza. i gdzie szukać zmieniarki, bo na radiu mam przycisk cd ale nie mogę jej znaleźć.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 17:04
Zmieniarka najczęściej występowała w schowku, bądź w bagażniku po prawej stronie za okładziną o ile się nie mylę, ja w swoim R75 też miałem ten magiczny przycisk a zmieniarki nie było, instalacji też
Co do wzmaka moim zadniem warto jeśli inwestujesz w dobre głośniki, w innym przypadku nie wykorzystasz ich potencjału.
Witam, posiadam najsłabsze radio sam kaseciak bodajże 8w czy będę wstanie podpiąć ten wzmacniacz
allegro.pl/wzmacniacz-mg-zt-t-rover-75-2001-harman-kardon-i1928417272.html
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Witam, posiadam najsłabsze radio sam kaseciak bodajże 8w czy będę wstanie podpiąć ten wzmacniacz
allegro.pl/wzmacniacz-mg-zt-t-rover-75-2001-harman-kardon-i1928417272.html
dzelo23, podany przez Ciebie wzmacniacz to oryginalny jaki był montowany w R75 razem z subem i całym nagłośnieniem. Podejrzewam że będzie problem z podłączeniem akurat tego wzmacniacza... no chyba że nabędziesz całą dodatkową wiązkę która była "dawana" razem z lepszym nagłośnieniem w R75 ale i tam mogą się pojawić schody.
Najlepszym rozwiązaniem będzie nabycie innego wzmacniacza które podłączysz dzieki np konwerterom do których GaDo, dał linka.
Zauważ że sam ten wzmacniacz H&K ma już w sobie specjalne wejścia na kostki które są we wspomnianej wyżej wiązce...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum