Wysłany: Czw Maj 19, 2011 17:07 [R75] Wymiana filtrów
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam
Generalnie jak wszyscy wiemy z częściami zamiennymi do Reverów w polsce najlepiej nie jest a i z informacjami o nich również nie jest dobrze szczególnie do silników benzynowych, bo jest ich mniej (przynajmniej takie odnosze wrażenie przeglądając forum) niż diesel'i. W związku z powyższmy i z faktem że nie moge się doszukać za żadne skarby informacji o tym jakie filtry pasują do mojego Rovera zwracam się o pomoc.
Jakie filtry oleju, powietrza i kabinowy moge włożyć w miejsce tego co mam obecnie?
Jak szukać odpowiednich filtrów?
Z jakich innych modeli/marek filtry pasują do tego silnika i jak to rozpoznać?
Wchodze np. na aukcje http://moto.allegro.pl/fi...1612386529.html i widze "Filtr oleju FILTRON OP 526/1 - AUDI A6 i inne." Jak fajnie było by wiedzieć czy w tych "innych" nie ma czasem też mojego silnika, a może jest on aż tak unikalny że pasuje do niego tylko 6 sprzedawanych na allegro filtrów
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Maj 21, 2011 14:48, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 17:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 43 razy Dołączył: 24 Wrz 2007 Posty: 310 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 17:27
filtr oleju OP 580/7 większość benzynowych silników Rovera ma taki, oprócz V6
filtr powietrza AP 187/4
Filtr kabinowy K 1145 lub K 1145A(z węglem aktywnym)
Jedziesz do "olejarza" i znajdzie odpowiedni zamiennik, podobnie z pozostałymi filtrami.
Ja nie miałem nigdy z tym problemów.
Jeżeli nie miał np. kabinowego dzisiaj to za dwa-trzy dni już mu dostarczyli.
Nie zawracam sobie głowy samodzielnym szukaniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum