Wysłany: Pią Maj 20, 2011 09:40 [416 Si-LPG] Nie odplala, nie dostaje paliwa
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam,
Przyjechałem moim roverkiem wieczorem tydzień temu do domu bez żadnych problemów (na gazie). NAstępnego ranka jużnie chcial odpalić.
Sprawdzałem przewody,świece wszystko gra, tylko paliwo nie dochodzi.
Gdy wstrzyknę paliwo do komór spalania, to na sekunde odpali i gaśnie.
Mogło by się wydawać ,że to pompa paliwa (jeździłem na rezerwie pare dni), ale podczas przekręcania kluczyka w stacyjce, słyszę poprawną prace pompy (wydaje odgłosy takie same jak wcześniej), więc raczej to nie ona.
Próbowałem odpalać na gazie awaryjnie , ale nic z tego.
Co może byc tego przyczyną?
Pozdrawiam
Wojter
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 09:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pompa się mogła trochę zatrzeć i nie daje już takiego ciśnienia jak trzeba, albo się zapowietrzyła. Dużo masz paliwa w baku teraz? Jeśli mało, to dolej.
Popróbuj go jeszcze awaryjnie na gazie odpalić (nie zawsze się udaje - trzeba poćwiczyć). Jeśli się uda, to usterkę układu zapłonowego mamy z głowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum