Wysłany: Nie Maj 22, 2011 19:45 [r200] Pedał gazu nie ma oporu.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam , nie znam się za bardzo stąd proszę o pomoc, mianowicie miałem dziś sytuację wymagającą ostrego hamowania (niestety nie pamiętam czy auto zgasło po nim czy nie, lekko byłem zdezorientowany gdyż niewiele brakło a miałbym groźną kolizję). Jednak po hamowaniu na skrzyzowaniu pedal gazu przestal reagowac, tzn nie ma zadnego oporu tzw "flak" nie mogę dodać gazu, dojechałem do domu na sprzęgle. Nie pamiętam właśnie czy zdążyłem wcisnąć sprzęgło podczas hamowania gdyż tuż przed zdażeniem byłem pewny że mam wolną drogę i wręcz dodawałem gazu i po ułamku sekundy musiałem gwałtownie zahamować, no i klops.
Moje pytanie czy to zerwała się linka czy co? co mogło to spowodować no i najważniejsza dla mnie kwestia czy to jest droga impreza ? pozdrawiam serdecznie
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 22, 2011 19:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 22, 2011 19:48
Otworz maske i zobacz czy linka jest na swoim miejscu (jak stoisz przodem do auta, to po lewej stronie masz potencjometr). Nikt za ciebie tego nie zrobi tutaj przeciez.
dziekuje wam bardzo. Naprawilem (duma nieslychana) okazalo sie że elementy prowadnicy linki stalowej sie rozklekotały (tam są takie zaczepy plastikowe które są na wcisk do blachy) to wypadlo bo nie bylo dokrecone, linka miała za dużo luzu i w efekcie podczas turbulencji wyskoczyla, założyłem , wcisnąłem hula
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum