Wysłany: Nie Maj 29, 2011 17:40 [R214 Si] gaz do spodu i świeci ręczny (?)
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
witam. za każdym razem gdy ruszam dynamicznie zapala mi sie kontrolka recznego, kiedys sie zapalała przez odcieciem (prawie jak shiftlight ), teraz nawet przy 3-4tys obr i swieci do zmiany biegu. nic sie z autem nie dzieje, jezdzi normalnie, wszystko jest w porzadku, ale ta kontrolka mnie zastanawia... dodam tylko ze po zakupie auta prawie rok temu urwała sie któras linka, i od tamtej pory nie używam recznego (raz użyłem i zablokowało koła). wtf?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 17:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam. za każdym razem gdy ruszam dynamicznie zapala mi sie kontrolka recznego,
mam nadzieje że nie robisz tak na zimnym silniku
kaczor662 napisał/a:
dodam tylko ze po zakupie auta prawie rok temu urwała sie któras linka, i od tamtej pory nie używam recznego (raz użyłem i zablokowało koła). wtf?
po tym jak się urwała to jej nie wymieniałeś ? zajrzyj pod popielniczkę pomiędzy fotelami tak będziesz miał linki od ręcznego będziesz wiedział która to linka możliwe że gdzieś dotyka
Zobacz jeszcze poziom płynu hamulcowego pod machą u mnie też tak było ze przy ostrzejszym ruszaniu zapalała się kontrolka a przy spokojnej nie, i okazało się że było mało płynu hamulcowego a kontrolka między innymi za to odpowiada.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum