Wysłany: Nie Maj 22, 2011 08:19 [R400] Wysokie obroty na postoju
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Mój kolega ma R400 w benzynie i od niedawna dzieje się u niego dziwna rzecz- kiedy stoi na skrzyżowaniu obroty same nagle skaczą do 4 tys.!
Co może być przyczyną?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 22, 2011 08:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Obroty same mu się podnoszą czy tak że zaczyna zwalniać i już się trzymają na 4tys?
Jak to drugie to wiesza mu się przepustnica.
Jak pierwsze, to najprawdopodobniej jakieś lewe powietrze, ale to w dużych ilościach że do 4tys dobija
Obstawiam pierwsze, czyli przepustnica do całkowitego czyszczenia łącznie z wyczyszczeniem linki gazu do sucha.
Dodatkowo czyszczenie silnika krokowego.
ADI-mistrzu, opowiadał, że jak stoi na skrzyżowaniu, to obroty same wzrastają do wspomnianego poziomu. Oznacza więc, że to pierwsze. Przekażę mu co ma zrobić. Jeśli nie pomoże, to będę pisać o negatywnych rezultatach naszych działań
U mnie było to samo - tylko że obroty skakały do 3000 . Tu na forum mi napisali żeby poluzować linkę gazu - pomogło - wszystko jest OK. Zaznaczam że działo się tylko jak były upały.
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum