hehe , wlasnie chcialem napisac taki temat....Ja planuję wyjazd w podobnych godzinach. Mysle ze mozemy się jakoś spotkac przy wylotowce. Którędy planujecie jechac?
hehe , wlasnie chcialem napisac taki temat....Ja planuję wyjazd w podobnych godzinach. Mysle ze mozemy się jakoś spotkac przy wylotowce. Którędy planujecie jechac?
napewno przez Janki - proponuje umówić sie w Mc'Donaldzie w Jankach - godzina do
ustalenia
Nie głupi pomysł. Ja pewnie okolo 15 bede startowal z okecia...
Tez sie zastanawiam ktora droga lepsza. Katowicka źle nie wygląda , więc może przez Janki byloby dobrze.
A skończyli już remontować drogę do Janek? Jeśli nie, to powinniście dotrzeć do np. Nadarzyna innymi drogami. Część południowej warszawy powinna jechać przez np. Magdalenkę, a część północnej wjechać od strony Pruszkowa. Bo piątek + remont Al.Krakowskiej przed Jankami może być ciężka przeprawa
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
A mnie może ktoś poradzić jak w piątek najlepiej minąć warszawskie korki? Jak przyjadę od strony Białegostoku to muszę przedostać się przez całą Warszawę Co o godzinach 16-17 może być problemem jak rozumiem…
Może jednak lepiej byłoby jechać Łomża - Ostrołęka- Płock - Lódź?
_________________ Land Rover Discovery 3 2.7 HSE
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 06:36
VMatas napisał/a:
A mnie może ktoś poradzić jak w piątek najlepiej minąć warszawskie korki? Jak przyjadę od strony Białegostoku to muszę przedostać się przez całą Warszawę Co o godzinach 16-17 może być problemem jak rozumiem…
Może jednak lepiej byłoby jechać Łomża - Ostrołęka- Płock - Lódź?
Droga jest bardzo prosta i w miarę przejezdna (bez korków a przynajmniej w tym kierunku). Wyskakujesz na trasę toruńską, potem S8 i następnie w Połczyńską... potem przez Łowicz do Łodzi.
[ Dodano: Pon Paź 03, 2011 07:36 ]
mzas napisał/a:
Nie głupi pomysł. Ja pewnie okolo 15 bede startowal z okecia...
Tez sie zastanawiam ktora droga lepsza. Katowicka źle nie wygląda , więc może przez Janki byloby dobrze.
... tylko problem w tym, że półtorej godziny spędzi się w piątkowe popołudnie w drodze z Okęcia do Janek
Jeśli miałbym jechać katowicką, wyjechałbym na nią dopiero w Nadarzynie... ale zapewne wybierzemy łatwiejszy wyjazd z Warszawy Połczyńską.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 07:17
maryba napisał/a:
Myślicie że o 14 będzie ciasno w okolicy Janek ?
Tam w normalny dzień jest ciasno... a w piątek po południu zaczyna się tam "meksyk"... Ponadto jeszcze niedawno Al. Krakowska była węższa o conajmniej jeden pas ze wzglęu na roboty drogowe.
Ciasno to jest w całej Warszawie , na Okęciu ok. 14 jeszcze takiej zagłady nie będzie. Meksyk tutaj zaczyna się około 16-17. Wtedy stoi cała grójecka która przechodzi w al. krakowską i taaak do samych Janek .
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 08:15
We wrześniu stałem tam w sobotę i w niedzielę (godziny okołopołudniowe). Nie wiem, czy już skończyli prace na al. Krakowskiej. We wrześniu była zwężona o conajmniej jeden pas.
Jechałem w piątek (rano) tamtędy a wracałem wczoraj(wieczorem). Są puszczone dwa pasy , szło to całkiem sprawnie. Robią to przebicie do jerozolimskich i to chyba jedyne utrudnienie. Może w tygodniu też tam się przejadę to powiem co i jak dokładnie wygląda do Janek.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
napewno przez Janki - proponuje umówić sie w Mc'Donaldzie w Jankach - godzina do
ustalenia
Uprzejmie informujemy, że od dnia 2011-09-19 do dnia 2011-12-02 z powodu przez całą dobę wystepować będą utrudnienia w ruchu na ulicy Al. Krakowska .
Zamknięte dla ruchu będą 1 pasy/ów - strony jezdni -. Proponowany objazd prowadzi ulicami:Pozostałą częścią jezdni-dwoma pasami ruchu.
Janki odpadają bo 3h bedzie sie jechać do janek, lepiej się umówić gdzieś trochę dalej.
Plusem tej trasy jeest to ze ponad połowa jest dwu pasmowa i spokojnie można sobie jechać.
maryba napisał/a:
chyba ze jedziemy przez Sochaczew i Łowicz?
tutaj z tego co pamiętam to utrudnienia są w Ożarowie Mazowiecki i Błoniach poza tym cała trasa jest jedno pasmowa trafi się TIR bez luki i bedzie 60 km/h za nim.
Ogólnie proponuje zrobić głosowanie lub podział na 2 niezależne grupy bo jak narazie widzę ze wszyscy sie dostosują a nie ma żadnych konkretów.
[ Dodano: Pon Paź 03, 2011 18:29 ]
Gusiak napisał/a:
ale w godzinach mocno popołudniowych (17.00, 18.00)?
rozumiem ze realny czas wyjazdu to 21-22
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dołożyłem ankietę, opcja 2 nie wyklucza 1 ..możemy jadąc z Janek spotkać sie tez w Nadarzynie - ale może komuś będzie tak wygodniej objechać krakowską.
Proponuje 14.30 (max 15.00) jako start z tych miejsc.
Janek tu nie ma .ale może ktoś po nazwie kojarzy która kamera jest najbliżej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum