Wysłany: Sob Cze 25, 2011 20:35 [R75] Spalanie - 98 oktanów a 95
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Od razu mówię że szukałem i nie znalazłem Ostatnio zaobserwowałem że po wlaniu benzyny 98 auto pali ok 8.5 do 9.5 l/100 a po zalaniu benz 95 spalanie nie spada poniżej 11.3l/100km , czy to jest normalne że 95 pali więcej ? bo szczerze mówiąc trochę mnie zdziwiła reakcja roverka na 95 oktanów...
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Cze 25, 2011 21:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 25, 2011 20:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
może nie normalne jest zużycie na 95 ale na 98 już najbardziej normalne. KV6 ma czujnik spalania stukowego i przystosowuje się do jakości paliwa. Myślę że powinieneś tankować gdzie indziej 95 a jak nie pomoże to tylko niestety wizyta na T4 u PHJOWI albo u Mariusza418 i wgranie nowych map.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
dzięki, spróbuje 95 z innej stacji, choć tankowałem i zawsze tankuje na BP i wydaje mi się że tam raczej paliwo mają dobre... a jak nie to pewnie czeka mnie wizyta na tym T4 tylko do chłopaków mam trochę dalekawo
może i daleko ale opłaca się pojechać bo u JOWIEGO masz za chyba 100pln nowe mapy, optymalizację zużycia paliwa, potwierdzenie oryginalności przebiegu, kasowanie błędów i ogólną diagnostykę plus doradzi co i jak z autem ew zmieni język kompa, włączy automatyczne zapalanie świateł, domykanie szyb i co tam jeszcze sobie życzysz
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum