Wysłany: Sob Cze 25, 2011 12:15 Zaciski 2 tłoczkowe
Siema
I sie zapytam czy ktos przerabial moze temat a chodiz o to zeby zapodac zaciski 2 tłoczkowe i do tego wieksza tarcze powiedzmy tak zeby weszla felga 15" minimum
widzialem juz kombinacje z tacza 305 i felga 15 weszla ale to hardkor
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 25, 2011 12:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
BoloSr, do 282 nie kazda 15" juz wchodzi
dwutłoczkowe pod takie tarcze podchodza od hondy legend w ktoryms tam silniku
wrzyc w szukajke jakis czas temu o tym było
tylko cos było trzeba odwrotnie zakładac zaciski i problem z odpowietrzeniem był
ale to i tak chyba najprostsze z mozliwych było
inaczej to szukaj kitow hamulcowych znanych firm np do civica VI gen 5d
ja kiedys podałe uzywke z ebaya ale to był hardkor tarcze i klocki pewnie tyle co poł auta pewnie kosztuja
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 18:27 Re: Zaciski 2 tłoczkowe
BoloSr napisał/a:
Siema
I sie zapytam czy ktos przerabial moze temat a chodiz o to zeby zapodac zaciski 2 tłoczkowe i do tego wieksza tarcze powiedzmy tak zeby weszla felga 15" minimum
tarcza 305mm w felge 15? nie mozliwe chyba ze bez zacisku Jesli chcesz porzadny zestaw to tarcza z ZR160 282mm plus zacisk z Legenda lub Zr160
_________________ Tomcata na części info na PW
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 19:18 Re: Zaciski 2 tłoczkowe
dobryziom napisał/a:
BoloSr napisał/a:
Siema
tarcza 305mm w felge 15? nie mozliwe chyba ze bez zacisku Jesli chcesz porzadny zestaw to tarcza z ZR160 282mm plus zacisk z Legenda lub Zr160
dobryziom, 312mm lub kilka mm mniej było seryjnie w audi 80 (chyba S2) na feldze 15'. No ale tutaj wszystko zależy od zacisku. U nas jest on tak specyficzny że musi być odpowiednie osadzenie felgi i kształt ramion.
GREG. napisał/a:
Wystarczy tarcza od ZS 180 i zaciski z preludy 2.3vti Mam taki zestaw i jest naprawde spoko
Tarcza to wiadomo ZR160/ZS180 a zacisk podchodzi z wielu hond. Accordy, Civici, Preludy, Legendy.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
tu masz 300mm w 16 zobacz jaka odległosc? najwiekszy zestaw jaki znam ktory wejdzie w 15 i to tez trzeba bedzie sie naszukac odpowiedniej felgi pod wzgledem ukladu ramion to AP 295mm lub Spoon oba cena kosmos zestawy typowo wyczynowe na tor dedykowane wlasnie pod 15 cali do tego bardzo lekkie.
BoloSr napisał/a:
ale rozumiem ze przy 282 i zacisku z Leganda 15 wchodza bez problemu ?
nie kazda...
[ Dodano: Nie Cze 26, 2011 22:17 ]
greg-si napisał/a:
dobryziom, 312mm lub kilka mm mniej było seryjnie w audi 80 (chyba S2) na feldze 15'.
280mm i zaciski 2 tłoczkowe...
Ostatnio zmieniony przez dobryziom Pon Cze 27, 2011 13:00, w całości zmieniany 1 raz
GREG., montaz jakis problem odwrotnie czy cos jak to było z legendem??
tez słyszalem ze zaklada sie lewy na prawy bo niby pierwszy ma dociskac mniejszy tloczek potem ten wiekszy... bo niby ktos zalozyl normalnie i mu tarcze telepały... ja zalozylem normalnie i nie zuwazylem takiego efektu...
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 27, 2011 08:43
dobryziom napisał/a:
borek88 napisał/a:
GREG., montaz jakis problem odwrotnie czy cos jak to było z legendem??
tez słyszalem ze zaklada sie lewy na prawy bo niby pierwszy ma dociskac mniejszy tloczek potem ten wiekszy... bo niby ktos zalozyl normalnie i mu tarcze telepały... ja zalozylem normalnie i nie zuwazylem takiego efektu...
Też mam normalnie założone, odpowietrznikiem do góry i jest dobrze. Żadnych niepożądanych efektów.
Cytat:
tu masz 300mm w 16 zobacz jaka odległosc? najwiekszy zestaw jaki znam ktory wejdzie w 15 i to tez trzeba bedzie sie naszukac odpowiedniej felgi pod wzgledem ukladu ramion to AP 295mm lub Spoon oba cena kosmos zestawy typowo wyczynowe na tor dedykowane wlasnie pod 15 cali do tego bardzo lekkie.
15' wejdzie ale nie każde. Do civiców ładują repliki advanów, enkei i jeszcze sporo innych w 15' na takie zaciski.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 27, 2011 10:34
greg-si napisał/a:
Cytat:
Też mam normalnie założone, odpowietrznikiem do góry i jest dobrze. Żadnych niepożądanych efektów.
Cytat:
15' wejdzie ale nie każde. Do civiców ładują repliki advanów, enkei i jeszcze sporo innych w 15' na takie zaciski.
tylko caly czas sie zapytuje czy to podejdzie pod 15 i to taka http://moto.allegro.pl/ro...1673105816.html bo niechcialbym ombinowac z zimowkami potem bo letnie i tak mam 17"
musze obadac w domu dokładnie bo az mi sie nie chce wierzyc zeby taka tarcza wchodziła widziałem tarcze 295mm z zaciskami Spoona i sie ciezarki na feldze nie miesciły miedzy felga a zaciskiem... dosłownie odległosc kilku mm
Seryjne felgi roverowskie obcieraja delikatnie o ramiona trzeba zastosowac 5mm dystans i jest wszysko ok. Mam na nich opony zimowe a na leto mam takie felgi http://allegro.pl/felgi-a...1669212052.html rzecz jasna 15" Zaciski mam przykrecone normalnie i nie bylo zadnego problemu z odpowietrzaniem
PZDR.
_________________ FMIC+MBC+1.3BAR+DAWKA=POWER:D 283mm hamulce przod,stabi mg zs+poliuretany,rozporka przod=wrazenia z jazdy bezcenne:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum