Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Hej,
Ostatnimi czasy mam problem ze sprzęgłem, tj. muszę kilkakrotnie podpompować je, aby wrzucić jedynkę. Dodatkowo bieg lubi mi ugrząźć na wstecznym i muszę gasić samochód.
Przypuszczam, że są to typowe objawy padającej pompy sprzęgła (może się mylę, to mnie poprawcie ).
Gdzie i za ile można by było taką pompkę kupić? Spasuje np. od Rovera 100? A może ktoś próbował jakiejś innej adaptacji?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 22, 2011 19:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A właśnie zapomniałem dodać - dziś miałem przeczyszczony dokładnie cały układ i zalany świeżym płynem - miesiąc temu taka operacja pomogła, dzisiaj niestety nie.
Dlatego pytam, czy znacie jakieś zamienniki (np. od VW), bądź też od MG/Rovera czy jakaś podejdzie.
pozdrawiam
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pią Cze 24, 2011 11:39
Wysprzęglik jest podobny od R620SDi, 620Ti i 820. Tylko koszty wysprzęglika są porównywalne z tym dedykowanym do MGF/TF.
W przypadku pompy, to coś mi chodzi po głowie, że podobna pompka może być w R800 lub Maestro, Montego.
[ Dodano: Pią Cze 24, 2011 12:39 ]
A tak swoją drogą, to mógłbyś pochwalić się autkiem (jakaś fotka), bo osobiście bardziej podobaja mi się wersje Trophy 160, niż MG TF.
No i niestety Cię muszę zmartwić, bo samochód jest przerobiony na TF - wnętrze, zderzaki, światła.
Także z Fki zostało podwozie, zawieszenie i silnik
szkoda, bo choć TFka wygląda młodziej, to F ma tą angielską linię... znajomy ostatnio pomylił Jaguara XJ '95 cabrio (chyba) z moim MGF.
masz jeszcze stare lampy? potrzebuję europejskich do Fa, bo w moim polscy druciarze zamontowali angole... - migacze też by się przydały w razie czego pisz na PW.
_________________ Czytanie postów na forum może powodować schorzenia psychiczne i utratę wiary w ludzką inteligencję
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Cze 25, 2011 07:46
practicator napisał/a:
Tomi napisał/a:
No i niestety Cię muszę zmartwić, bo samochód jest przerobiony na TF - wnętrze, zderzaki, światła.
Także z Fki zostało podwozie, zawieszenie i silnik
szkoda, bo choć TFka wygląda młodziej, to F ma tą angielską linię... znajomy ostatnio pomylił Jaguara XJ '95 cabrio (chyba) z moim MGF.
XJ nie występował w wersji Cabrio... bo to flagowa limuzyna
Kolego wygląda to na puszczanie wysprzęglika. Musisz rozebrać i sprawdzić czy w wysprzęgliku nie wytarła sie gumowa uszczelka. ewentualnie można dopasować gumowy oring namoczyć go w płynie i leko smarem przetrzeć u mnie już tak lata 1.5 miesiąca i na nic nie nażekam pozdrawiam Daniel
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum