Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2000
Uszczelka na łączeniu przewodu doprowadzającego paliwo z listwą wtryskową (na zdjęciu zielony kolor) - czy można to gdzieś dostać?
Może jest z wężem?
Ja miałem to na tyle zepsute, że gazownik bał się odpalić auta.
Założył jakąś inną, ale jest to rozwiązanie tymczasowe i jeden z mechaników sugerował, że konieczna jest wymiana na oryginalną.
Sprawdziłem, ze do Land Rovera Freelandera nie można takiej kupić, być może jest z przewodem albo z listwą wtryskową (ten sam silnik, więc tą drogą próbowałem pójść).
Czy pasuje może od innego auta?
Czy jest sens próbować założyć używaną?
Miałem ten sam problem. Rozpiąłem ten metalowy przewód od listwy wtryskowej i z przewodu z drugiej strony wyjąłem listwę i ze wszystkim poszedłem do dobrego sklepu motoryzacyjnego.
Gościu dobrał mi uszczelkę z zestawu naprawczego do pomp wtryskowych z jakiegoś diesla.
Była trochę grubsza od oryginalnej ale po zmoczeniu oringu delikatnie udało się wszystko zamontować.
Zapłaciłem coś koło 30 zł
diva [Usunięty]
Wysłany: Sob Lip 09, 2011 15:22
Witam.Mam do was jedno pytanko,czy waz przy chlodnicy ten na gorze widoczny jak sie otworzy maske ma byc twardy i goracy.Nie mam zadnych ubytkow plynu z ukladu,olej tez czysty,ale zauwazylem ze jak stane na swiatlach i postoje ok.20sek wlacz sie wentylator.Rano gdy uruchamiam silnik po ok 2do 4min.temperatura jest juz na polowie wskaznika .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum