Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
Witam znawców i nie tylko.
Panowie i Panie mam dziwną sytuację w moim Rover-ku.
Otóż po ostatnich deszczach zauważyłem ,że przestał działać (wyświetlać) wyświetlacz komputera pokładowego (górny) . Natomiast co najdziwniejsze ciągle tzn. nawet po zamknięciu samochodu działa (świeci się) wyświetlacz kilometrów (dolny) - działa 24 h na dobę .
Dodam, iż stało się to z dnia na dzień właśnie po tych dużych opadach deszczu ,wcześniej wszystko było idealnie.
Gorąca prośba - co to może być . Czy mogło coś zalać ,czy to coś innego.
Jak ktoś coś podejrzewa lub wie to proszę o poradę .
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Lip 08, 2011 15:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 13:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
konkretnie tam gdzie jest filtr przeciwpyłkowy i komputer silnika czyli przed pasażerem w europejskim aucie. może sa odpływy zasyfione i woda stoi
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
skuti, Ja miałem podobnie tyle że u mnie padło wyświetlanie ikon a potem podświetlenie wyświetlacza i wtedy dolny gasł po bardzo długim czasie. U mnie nigdzie wody nie było. Kupiłem używkę i przełożyłem pamięć z mojego. Już ponad dwa lata działa.
Normalnie jestem w szoku - znowu mnie Roverek bardzo pomyślnie zaskoczył.
Wystarczyło tylko "zresetować jak wyczytałem na naszym forum" czyli po prosty na chwilę odpiąć kleme z akumulatora i wszystko wróciło do normy. Górny wyświetlacz działa idealnie ,a i dolny gaśnie po wyjęciu kluczyka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum