Wysłany: Czw Lip 28, 2011 13:20 [r400] poduszki silnika bardzo prosze o pomoc
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam bardzo prosze o pomoc chcialbym wymienic poduszki silnika nie znam sie na tym w ogole widzialem ze sa takie na allegro czy mogl bym was poprosic o to zebyscie mi wybrali ktore poduszki kupic ? danne techniczne autka rover 400 1.6 hatchback benzynka r.1999.Czy ciezko wymienic owe poduszki?.Bardzo dziekuje za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 13:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w czasie kiedy puszczam gaz szarpie mi autem jest to bardzo odczuwalne podczas predkosci do 60/h czesto zdaza sie kiedy odpale auto i przejade 20 metrow zaczyna mi szarpac nawet jak dodaje gazu jak by sie dlawil z tego co wyczytalem na forum mozliwe ze jest to przyczyna poduszek .
Ja szarpie przy odpuszczaniu gazu i zmianie biegów, to faktycznie może być któraś poducha trafiona, obstawiał bym te przy ścianie grodziowej. Ale mówisz ze czasem jak odpalisz autko to dławi się, przeglądnij układ zapłonowy Kable WN, kopułkę palec, świece bardziej tu szukał bym winnego. Sprawdź czy Kable WN nie maja przebicia, jak już będzie ciemno to popsikaj je delikatnie wodą takim zraszaczem do kwiatów, albo po płynie do mycia szyb i zobacz czy będą iskry przeskakiwać. U mnie przyczyna szarpania okazało się sprzęgło
znaczy nie kiedy odpalam to mi nie szarpie tylko w trakcie jazdy.. swiece nowka wymienilem powiedz mi dokladnie o ktora poduche chodzi fajnie jak bys podal tez link na allegro .Czy samemu da rade wymienic ja jak tak to jak?mam nadzieje ze to poducha bo jezeli chodzi o sprzeglo to troszke za duzy koszt na ta chwile
a ja kilka dni temu wymieniłem filtr paliwa. szarpało mi na niskich obrotach a teraz prawie w ogóle. przygotowywałem się też do przeglądu ukł. zapłonowego ale okazuje się że nie jest tak źle. wyciągnąłem spod maski oryginał Rovera z którego przy wylewaniu benzynki wysypało się masę śmieci i piasku. Jeżeli dawno nie wymieniałeś dobrym pomysłem jest zabranie się za filtr paliwa a na pewno tańszym w przypadku pomyłki.
a ile drodzy panowie kosztuje taki przeglad tak na oko? jezeli chodzi o filtry to wszystko wymienilem 2 miesiace temu dokladnie to:wszystkie filtry rozrzad termostat swiece pompe wodna
OK OK tylko gdzie to wszystko jest co napisalem kopula"palec" i te przewody ?:) pozatym dalej nie dostalem odpowiedzi jeeli chodzi o te poduszki ktora mam kupic bo sa rozne na allegro i jak ja zalozyc czy da rade samemu?
Sprawdzenie układu zapłonowego praktycznie nic Cię nie kosztuje. Jak chcesz na ślepo wymieniać części, to tak zrób. Jeśli problemy z szarpaniem możesz powiązać z pogodą, która ostatnio serwuje nam litry wody, to tym bardziej szukaj rozwiązania w układzie zapłonowym.
pablo773 napisał/a:
gdzie to wszystko jest co napisalem
Wyszukiwarka na forum pomoże Ci. Kwadrans poświęcisz i będziesz wiedział.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum