Wysłany: Sro Lip 27, 2011 15:46 [R620si] Problem ze ssaniem w Lato
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam Wszystkich forumowiczów,
Mam problem proszę o pomoc w jego rozwiązaniu, ale do rzeczy - jest teraz Lato a mój Roverek odpala na ssaniu , wygląda to tak jakby nadal była zima, obroty po odpaleniu 2000 po chwili spadają na 1500 i tak się trzymają aż do rozgrzania silnika stopniowo spadając. Komputer nie pokazuje żadnych błędów , przepustnica czyszczona krokowy też, nie wiem co to może być może ktoś miał podobny problem lub wie co to może być... Proszę o pomoc ! Pozdrawiam...
[ Dodano: Sro Lip 27, 2011 16:46 ]
Witam,
Widzę że nikt nie potrafi mi odpowiedzieć co może być powodem dolegliwości mojego R, postanowiłem więc wymienić czujnik temperatury silnika jako że wziąłem go jako pierwszego podejrzanego, jak tylko wymienię to napiszę jaki jest efekt czy coś pomogło może się to komuś przyda. Pozdro.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 27, 2011 15:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Lip 27, 2011 17:06
Jak to tak ma być mówisz, że jest wszystko w porządku ? Z tego co pamiętam w zeszłym roku w lato odpalał bez ssania od razu po odpaleniu miał normalne obroty jakieś 850 obr/min.
Jeśli masz rację to wcześniej coś było nie tak. Pozdrawiam.
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 11:48
Dzięki Wielkie za pomoc zaoszczędziliście mi trochę pracy i kasy. Na pewno macie rację po czyszczeniu przepustnicy i krokowca i na koniec resecie kompa wszystko wróciło do normy. Jeszcze raz Wielkie Dzięki. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum