Wysłany: Czw Lip 28, 2011 23:13 [R75 CDT] problem z elektryka po probie skasowania inspekcji
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam forumowiczow.
Kilka dni temu znalazlem na forum "instukcje obslugi"do samodzielnego kasowania inspekcji olejowej.Postapilem zgodnie z zapisanymi wskazowkami.Tym,ze inspekcja nie zostala skasowana nie bardzo sie zdziwilem,bo kilka osob pisalo,ze im sie to nie udalo.Po kilku godzinach od tej proby wsiadlem do auta i zauwazylem,ze nie dziala zegarek na konsoli,a po jakims czasie ,ze rowniez nie dziala elektryka fotela kierowcy.
Jesli ktos wie co teraz moge zrobic aby to naprawic prosze o informacje.{oczywiscie bezpieczniki sprawdzilem,nie byly przepalone}A i byc moze istotna uwaga jest to wersja angielska.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 23:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
spróbuj przez odpięcie akumulatora... moze sie zrestuje ,tylko pamietaj zeby kluczyki były wyjęte ze stacyjki drzwi i wszystko wyłączone.... alarm wyłączony
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
seducer, spalił ci się bezpiecznik który jest odpowiedzialny za zegarek i za fotel kierowcy wymień go i po sprawię miałem to samo bezpiecznik się spalił
witam.
wczesniej nie mialem czasu,aby wejsc na forum i odpowiedziec.
Bezpieczniki sprawdzilem,kazdy po kolei jesli cos bym wczesniej ominal,akumulator odlaczalem i dalej nic,elektryka siedzenia nie dziala,zegarek rowniez.
czy mozliwe jest aby byl to jakis przekaznik?
seducer, na pewno bezpiecznik w pozycji nr 3 z tego co pamiętam chyba że inna pozycja bezpiecznika, sprawdź jeszcze raz bezpiecznik odpowiedzialny za zegarek
sprawdzilem jeszcze raz i faktycznie to byl bezpiecznik,5 amper,a tyle problemu.nie wiem jak wczesniej moglem go przeoczyc.
haszczyc dziekuje ci za pomoc i pewnosc swojej opini
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum