jeszcze troche i dojdziesz do tych obiecywanych 145
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 18:48
Dobra rada zrób test na 95pb a może być zaskoczenie. Tylko nowy adapt zrób na tym paliwie. Ja to widzę u siebie tak chociaż nie było to zmierzone - kultura pracy owszem na 98 lepsza o niebo ale chyba najmocniejszy jest na 95 - zresztą była już dyskusja na ten temat. Jak masz możliwość częstych rolek to można to jednoznacznie w końcu sprawdzić.
jak widać z powyższego wykresu nie tylko wynik końcowy czyli maxy są wyższe ale całe przebiegi są wyższe
te minimalne różnice nie wynikają ze zmiany oleju tylko warunków atmosferycznych głownie temp wilgotności i ciśnienia ale oczywiście warto lać dobry olej i co ważniejsze regularnie zmieniać
Dobra rada zrób test na 95pb a może być zaskoczenie. Tylko nowy adapt zrób na tym paliwie. Ja to widzę u siebie tak chociaż nie było to zmierzone - kultura pracy owszem na 98 lepsza o niebo ale chyba najmocniejszy jest na 95 - zresztą była już dyskusja na ten temat.
może się skuszę zobaczymy
flapjck1 napisał/a:
jeszcze troche i dojdziesz do tych obiecywanych 145
Tomek1212 napisał/a:
Kozik, czekamy aż opublikujesz wpływ poziomu płynu do spryskiwaczy na przebieg krzywej mocy i momentu obrotowego ...
może faktycznie pomoże płyn
dobryziom napisał/a:
te minimalne różnice nie wynikają ze zmiany oleju tylko warunków atmosferycznych głownie temp wilgotności i ciśnienia ale oczywiście warto lać dobry olej i co ważniejsze regularnie zmieniać
powiem Ci że niekoniecznie bo auto było hamowane wiele razy przy różnych warunkach i nigdy tych Nm nie przeskoczyło co przeskoczyło po wymianie oleju, zawsze było w granicach 158-160Nm
Te wyniki które wstawiłem dla porównania to były wyniki najlepsze jakie wcześniej osiągnąłem, a te po wymianie oleju to chyba dwa skrajne były wyrzucone z czego jeden ten słabszy był identyczny jak ten słabszy co na wydruku jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum