Wysłany: Pon Sie 15, 2011 21:10 [r45] Praparat odstraszający koty, kuny itp.
Typ: i Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
Od dłuższego czasu zmagam się z kotem który wchodzi mi pod maskę mojego ROVERKA,
zwierzak poszarpał już wygłuszenie.
Koledzy z forum jaki preparat polecacie aby odstraszyć kota?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 15, 2011 21:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Znalazłem coś takiego - nie stosowałem (brak problemów - za wyjątkiem "przygody z koziołkiem") - lecz może ktoś ma taki lub podobny i coś Ci podpowie. Raczej warunkiem jest parkowanie przy własnym domku a nie na osiedlowym parkingu.
neo88, lepsze urządzenie ultradźwiękowe niż psikanie jakimś szitem pod maską, zobacz ile kasy wywalisz na te spraye, 200ml 60zł na długo ci nie starczy
generalnie problem nie jest natury technicznej, ale jak już tu jest, to słyszałem od kuzyna ze wsi, że sierść psa daje radę !
można również psa przy aucie zostawić co by warował, ale po co go męczyć chłodem naszych nocy?:)
jeśli chodzi znowuż o kuny to ponoć je dźwięk odstrasza, więc te ultradźwięki to chyba dobry pomysł - pamiętam, gdyż czytałem kiedyś jakieś forum o zakładaniu stawów hodowlanych i ludzie mieli problemy bo kuny wszystko zżerały - ważne jest to, że takie dźwięki to tylko na krótką metę, bo się przyzwyczają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum