Wysłany: Pią Sie 19, 2011 14:32 [R 416] Drzwi przednie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam! Dziś pierwszy raz rozebrałem drzwi (ściągłem boczek). W drzwiach jest folia służąca nie wiem do czego. I teraz 2 pytania:
1. Folia jest przyklejona do drzwi taką żółtą substancją przypominającą kit do okien - czy jest to oryginalne czy też poprzedni właściciel nie miał czym przykleić foli?
2. Co daje ta folia i czy jest ona koniecznie potrzebna (najchętniej bym ją zerwał).
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 19, 2011 14:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1. Folia jest przyklejona do drzwi taką żółtą substancją przypominającą kit do okien - czy jest to oryginalne czy też poprzedni właściciel nie miał czym przykleić foli?
Tak jest w oryginale.
misiekns napisał/a:
2. Co daje ta folia i czy jest ona koniecznie potrzebna (najchętniej bym ją zerwał).
Można zerwać, ale po co jak można ją ponownie przykleić.
folia zabezpiecza przed wodą więc nie ma sensu jej zrywać, ja ostatnio u siebie ją poprawiałem bo po umyciu auta były zawsze krople na siatce głośnika w drzwiach, lała się woda
ta folia nie jest tam od parady by ją zrywać
a jak ją zerwiesz i będziesz chciał przykleić ponownie to możesz użyć silikonu ( ja akurat pod ręką miałem brązowy w jednym aucie) lub kleju patex super fix
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum