Wysłany: Wto Sie 16, 2011 21:13 [R600] problem z elektryką i nawiewem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam
Na poczatku chciałbym sie przywitać. Zolw, Kraków, zostałem posiadaczem rovera 620.
Mam pytanie.
1,2. Nie działa gniazdo zapalniczki, oraz oświetlenie bagażnika i wnętrza.
Wszystkie bezpieczniki sprawdzone, całe sprawne. gdzie szukać usterki?
3. Z nawiewów idzie ciepłe powietrze, sprawdzilem wszystkie linki są wpożadku, ale sterowanie ciepło/zimno chodzi cięzko i nie dochodzi do konca czy to na zimnym czy ciepłym ustaiweniu. Tak ma być ?
Bardzo prosze o pomoc.
Dziekuje i pozdrawiam wszystkich
Ostatnio zmieniony przez szoso Czw Sie 18, 2011 10:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 16, 2011 21:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dołączam się do problemu. Rozebrałem konsolę i wszystkoz wyglądu ok tylko linka tak jakby miała ograniczone ruchy i przeskakuje na tej zębatce. U mnie nie działa ogrzewanie...
W którym miejscu jest nagrzewnica i jak sprawdzić te linki - gdzie patrzeć ??
Swoją drogą rozebrac tą konsolę z tym kruchym plastkikiem to niezły wyczyn ///
Aole kilka ciekawych rzeczy znalazłem przy okazji
Rozumiem że odpiełes linki i cały panel wyciągniety byl i mimo to pokrętła przeskakiwały
jak zębatki wyszczerbione no to nowy panel trzeba kupic a jak nie to
sprawdx czy linka w pancerzu porusza się bez większych oporów, przesmaruj lub wymień
sprawdź czy zębatki są dobrze ustawione względem siebie (na zębatkach jest mały znaczek który ma się pokrywać)
Poskręcaj wszystko i powinno być ok
Cały panel bardzo łatwo sie rozbiera
Nagrzewnica to miejsce pod maską z lewej strony przy grodziówce gdziw wchodzą dwie rurki i tam jest też przyczepione cięgno do sterowania ciepło/zimno
Panel łatwo się rozbiera ????
Ja rozebrałem wszystko - czyli pod kieronicą, cały tunel z drążkiem biegów, połamałem przy tym trochę rzeczy a do tego ledwo co dało się wyciągnąć te pokrętła. Nie wiem czemu??????
odkrecasz konsole srodkową - 6 śrub , wrzucasz 4 bieg i delikatnie wyszarpujesz ją i cofasz do tyłu
ściągasz cięgna z zespołu ogrzewania/mieszania powietrza odkręcasz 4 śruby od panelu regulacji nawiewu i wyciągasz go. odpinasz 3 złączki i wyciągasz panel.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum