Czy ktoś miał do czynienia z tym wzmacniaczem?
Na wyjściu ma 4x40W RMS mocy, moje głośniki mają po 70W RMS
Pytanie czy pociągnie te glośniki, ewentualnie, czy jest możliwość zmostkowania go do dwóch kanałów?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 12, 2011 19:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sro Wrz 14, 2011 15:52
kris-tofer, oczywiście. Pełne wysterowanie takim wzmacniaczem zrobisz głośników nawet o mocy ok 100RMS. U mnie głośniki mają 90RMS, a wzmak 85RMS i przy 3/4 głośności zaczynają już zakłucać i trzeszczeć. Czyli moc jest zbyt duża. Popatrz, że przecież bywa, że głośniki o mocach rzędu właśnie 80RMS dobrze potrafią zagrać pod radiem, które ma max te 15RMS, to jest dowód na to, że teza pseudo znawców, którzy twierdzą, że wzmak musi miec więcej niż głośnik, jest do dupy. Przecież nigdy nie będziesz słuchał na pełnej głośności. U mnie nie idzie wytrzymać na połowie skali. Po 20min takiej jazdy każdy ma dość . 1/4 zwykle jest i głos w całym zakresie jest idealny i barwny, choć do konkretnego ruszenia suba potrzebna jest większa głośność.
choć do konkretnego ruszenia suba potrzebna jest większa głośność.
kwestia ustawień w radiu jeśli jest wyjście na suba.
Ja zawsze żyłem w przekonaniu, że wzmacniacz nie powinien być mocniejszy od głośników bo je zajedzie, słabszy może być a najlepiej dobrać optymalnie. procesory dźwięku mają tą zaletę że większośc parametrów można poustawiać ewentualnie zmniejszyć częstotliwości z którymi głośniki nie dają rady
bo ten wzmak ma też osobne wyjście na suba i podobno na głośnik centralny też
gdziekolwiek by gonie uczepić... chyba zamiast magicznej choineczki pod lusterkiem żeby się dyndał
nie wiem jak to rozmiarowo wypada ale mam u siebie alpine IVA-D300, kabli tam masa, do tego procesor osobno, i szukając na to miejsce znalazłem przed pasażerem, dorobiłem sobie blaszane mocowania i przykręciłem do osłony nad nagami pasażera.
ja niedawno zrobiłem sobie niezłe audio, całą centralę mocy mam w bagażniku, ale mam teraz możliwość zakupić w fajnej cenie tego blaupunkta więc już myślę nad rozbudową
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum