Wysłany: Wto Sie 30, 2011 11:07 [R75] cieknący olej
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Ostatnio pod domem zaóważyłem na kostce plamke oleju.Troszeczke sie przestraszylem i zaczalem szukac z kad cieknie,no i niby zlokalizowalem bardzo delikatne pocenie sie uszczelki na glowicy.Pojechalem do mechanika i on na dzien dobry stwierdzil,ze to uszczelka pod glowica do wymiany.Ale ja nie mam zadnych objawow wywalonej uszczelki pod glowica tzn.zadnego maselka pod korkiem oleju,olej bez zadnych zmian i stan OK,plynu w zbiorniczku wyrownawczym tez nie ubywa i nie ma zadnych niepokojacych zmian.Nie wiem co mam myslec na temat tej uszczelki bo wymiana jest dosc kosztowna.Co o tym sadzicie??
Ostatnio zmieniony przez szoso Wto Sie 30, 2011 11:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 11:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź jeszcze raz miejsce wycieku, bardzo często zdarza lekki wyciek w miejscu gdzie jest miarka oleju, miska olejowa i przewody.
Najlepiej postaraj się dokładnie wyczyścić podejrzane miejsca, postaw go do garażu i włóż pod spód gazetę.
To na pewno olej silnikowy? Może od wspomagania?
Trafiłeś chyba na Kaszpirowskiego, a nie na mechanika .
Pewnie że prościej dla niego jest dokręcić np. głowicę, wyczyścić naokoło żeby wyglądało na wymianę i wziąć za to kupę kaski, a w sumie może to być luźna złączka i 2min roboty.
Jeżeli sam nie zlokalizujesz dokładnie to popytaj się znajomych czy nie znają wiarygodnego speca.
Podłączę się do tego tematu - cieknie mi olej silnikowy w moim Roverze 75, nie jakoś w dużych ilościach, bardziej się "poci". Podjechałem do serwisu i powiedzieli mi, że to wina uszczelki która jest pod filtrem oleju (czy może chłodnicą oleju, jest coś takiego?) zapodaję zdjęcie, może ktoś mi powiedzieć jak to się fachowo nazywa i gdzie można to dostać?
i pytanie przy okazji, czy można wymienić sam sworzeń wahacza czy trzeba wymienić cały wahacz? bo patrzyłem na tomateam, 380 zł, drogawo.
Niestety czeka Cię wydatek 380zł lub zobacz na All...ro powinieneś trafić trochę taniej..
Samego sworznia nie wymienisz ten typ już tak ma.
Wahacze regenerują i tym sposobem możesz trochę zaoszczędzić, nie wiem jak z żywotnością po takim zabiegu .
Gdzieś tu na forum był cały długi temat.
na all...o jest coś marki takiej jak teknorot, za 300 zl, dobre to to? bo na tomie maja quinton hazel za 380, ma to znaczenie czy lepiej sobie zostawic 8 dyszek w kieszeni?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum