Tak, ale to jest nielegalne...
Wkurza mnie jak ktoś się za mną ciągnie i mi xenonami źle ustawionymi daje po lusterkach, najczęściej w starych bemkach lub golfach III generacji...
Autopoziomowanie i spryskiwacze wysokociśnieniowe i będzie gitara
kaaaziuu, cena na allegro to 300 za szt. czyli komplet 600 zł + wysyłka lepiej pomyśl nad takim czymś jeżeli temat Cię poważnie interesuje.
http://www.allegro.pl/ite...ringi_ccfl.html koszty podobne ale masz już bi-xenon, co do montażu to banał, wystarczy rozkleić reflektor i zamontować to w miejsce org. żarówki H7. Cały patent został już ogarnięty prze angielski klub MG ZR i wygląda zacnie. Pamiętaj tylko nad zakupem gładkiego szkła do swego MG bo jeżeli będziesz miał ryflowane, a pewnie masz, to efekt będzie TRAGICZNY-NIEBEZPIECZNY dla innych.
Co do prawa, niestety musisz sobie zafundować ciśnieniowe spryski np. od Skody Octavi MkI, ja sam będę takie montował do siebie może jeszcze prze końcem roku. Zestaw jaki musisz mieć do własnego montażu to:
-spryskiwacze Skoda Octavia ok.60-80 zł
-wysoko ciśnieniowa pompka (bmw,merc,opel omega,vw) ok.50-70 zł
-dodatkowy zbiornik na płyn ok. 50 zł
-węże ogrodowe ale takie małe ok 5m
-obejmy to już grosze kosztują
-trochę kabelka elektrycznego
-jakiś przycisk w elektrycznym 4 zł
i do roboty, nie wiem jak jesteś obeznany w samodzielnym majsterkowaniu ale ja takie coś to sam robię. Aha można oczywiście podłączyć się do org. zbiornika ale przy wysoko ciśnieniowej pompce to takie 3-5 psiknięć i płynu nie MA, przy takiej pompce idzie jak mało co, dlatego robię osobiście osobny pojemnik i osobną instalacje na oddzielny przyciski.
Jak będziesz miał taki zestaw to możesz śmigać bez obaw po PL drogach i nie tylko, biorąc pod uwagę te soczewki co ci podałem do aukcji to przy montażu nie sposób źle to zamontować a co za razem źle ustawić świecenie, NIE MA TAKIEJ OPCJI no chyba że połamiesz coś.
Co do samo poziomowania to są różne zdania, ale na pewno tego nikt nie sprawdza, co do takiego systemu to nawet najnowsze samochody przy polskich drogach nie dają rady, ostatnio Mes ML z takim czymś jechał za mną i co?? I te jego reflektory skakały gorzej niż jak by tego samo poziomowania nie było.
Wyglada bardzp przyjemnie camaro17, dzieki wielkie za pomoc , pytam przyszlosciowo bo na te chwile troszke ustrek mam do naprawienia...ale w niedalekiej przyszlosci jak najbardziej
Co do wcześniejszych odpowiedzi że nie ma sensu bi-xenon, jak widać na załączonych zdjęciach można, wystarczyć odłączyć org. drogowe, a podłączyć soczewki, nic prostszego, zresztą wszystko jest w zestawie, instrukcja i cała reszta gratów potrzebne do montażu.
No tak aby mieć inna furkę niż cała reszta na kuli ziemskiej, trzeb coś odłączyć na poczet innego, na pewno światła drogowe z soczewki są mocniejsze niż ze zwykłych żarówek halogenowych.
camaro17, nie opowiadaj herezji po to sa dwa reflektory na stronie w zr oraz odseparowane w R400 np zeby jedno swiecilo mijania drugie dlugie. Wiec po co takie glupie mody wprowadzac. Watpie by na stacji diagnostycznej przyjeli taka wersje:)
Ja tam bym do szczescia potrzebowal wlasnie w taki sposob montowane dwie soczewki normalne na zarowke h1 i jestem w domu:D
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
A czy ja każe komuś to montować, padło pytanie to odpowiedziałem dogłębnie na to pytanie, mało tego przedstawiłem jeszcze dla dowodu zdjęcia, i co komuś to się nie podoba.
Ludzie przecież to wasza kasa, jeżeli się na takie coś decydujecie to trudno trzeba to tak podłączyć aby miało ręce i nogi. I po co pisać takie zdanie "nie ma sensu, to za dużo kosztuje, itp."
Jakiekolwiek mody nie mają sensu, lepiej jeździć seryjnym samochodem
Dla Ciebie głupie, dla innych nie ... odpowiedź Camaro nie łamie regulaminu a jeśli uważasz,że jest to nielegalne to podaj konkretny przepis, bo samo "głupie" to troche za mało
wiadomo ze jesli sie chce miec samochod inny niz reszta to trzeba to wlozyc kase ale pamietac zeby to bylo robione z glowa, camaro dziekuje Ci za umieszczenie tych informacji razem z przykladowymi fotkami,pomysl mi sie podoba ale jak powiedzialem wczesniej sa rowniez dostepne normalne zestawy nie bixenonowe,przynajmniej takie jezcze wczoraj widzialem na allegro a teraz juz ich nie widze,w kazdym badz razie bede o tym myslal...sprawdzilem u siebie ZR ma czyste szklo zewnetrzne ale w srodku juz niestety ryflowane,wiec trzeba szukac calkowitego czystego szkla....jakbys gdzies takie widzial na aukcji podaj link....jeszcze raz dzieki za podanie wyczerpujacych informacji na ten temat
kaaaziuu, nie, gdyż je montujesz w org. otwory, maja specjalne blokady które uniemożliwiają krzywe zamontowanie, a co za tym idzie org. ustawianie góra/duł działa bez problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum