Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam mam mały problem ostatnio zauważyłem ze silnik bierze mi olej i przy odpalaniu kopci na niebiesko więdz sprawdziłem co i jak i okazało się jak sciagnołem ODMe to przestaje dymić ale z ODMY wydobywa sie olej nawet pluje nim wiem ze nie powinno tak być chyba.
Drodzy klubowicze pomocy czy czeka mnie poważna usterka.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 15:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odma tylko zaciąga olej z turbo gy tego jest w turbałce w nadmiarze.
jak zaciąga? głupotki piszesz, odma to odpowietrzenie skrzyni korbowej więc jak ci może zaciągać olej z turbiny
to właśnie z odmy olej idzie do dolotu i dlatego w sdi są upaprane olejem przewody IC
Raczej to nie bo gdy odkręciłem korek od wlewu oleju na pracującym silniku to dmucha z niego powietrze , a na rozgrzanym silniku wydobywa sie niebieski dymek prawdopodobnie mój Roverek mam przedmuchy pewno pierścienie na tłokach juz zioną ducha albo uszczelniacze .
Narazie wymnienie olej na 15 w 40 troche mu pomogę ale bez remontu silnika sie nie obejdzie :(:(:(:(:(eh
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum