Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 14:25 [MG ZR 105] problem z odpalaniem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2002
Witam serdecznie,mam problem ze swoim złomem jest taki problem,po odpaleniu na poczatku strasznie szarpie i nie wchodzi na obroty nawet jak dusze gaz do dechy-przerywa-zauwazyłem ze jak nagrzeje sie to problem znika i mozna juz normalnie jezdzic-co tp moze byc.Teraz nastepny problem,wymieniłem rozrusznik nie dawno i zas mi niechce odpalac na kluczyk-musze go zapchac zeby odpalił.help.help
Ostatnio zmieniony przez szoso Nie Wrz 25, 2011 14:51, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 14:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 19:10
Odnośnie rozrusznika - czy silnik nie odpala a rozrusznik kręci czy też rozrusznik nie działa po przekręceniu kluczyka?
Co do silnika - do sprawdzenia (czyszczenia) po kolei - przewody zapłonowe, kopułka + palec, świece, silnik krokowy, czujnik temperatury płynu (ten podłaczony do kompa), przepustnica.
Przy okazji - nie stwierdziłeś przypadkiem ubytku płynu chłodzącego?. Jeśli tak to może być uszczelka kolektora ssącego.
A tak na koniec - to wszystko już było opisane - wystarczy skorzystać z wyszukiwarki.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Sprawdź też sondę lambda (pierwszą). Miałem podobne objawy, tyle że u mnie silnik pracował poprawnie przez około 30-60 sekund po czym zaczynał się strasznie dusić. Po przejechaniu około 1 km problem ustępował. Powodem była uszkodzona grzałka sondy.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum