Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 12:14 2.X.2011 Ułęż, 22.X.2011 tor w Radomiu
witam,
takowe dwie imprezy się szykują - jak ktoś ma za dużo opon.
Ułęż - niedziela - tu info ->racing.pl , jakby ktoś chciał jechać to na pw może się okazać, że ceny ze strony nie są ostateczne - albo jak ktoś ma nr to dzwonić
Radom - sobota (22.X) - koszt 130 pln (wliczając w to jakieś ubezpieczenie), też proszę o info
pozdro
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 12:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tor kartingowy Radom (foty, onboardy i wszystko do znalezienia w google).
gładki asfalt 100%, tarki na zakrętach, trawa naokoło.
długość ok. 900 metrów, kręty (jak to kartingowy), szerokość 8-12 metrów więc z zapasem i kilka róznych torów jazdy można obrać, mocno zużywa opony.
okrążenie wychodzi około 40 sek. (<39 sec = bardzo dobry, >43 sec dość słaby)
Jeździmy od 9tej do 18tej (można krócej oczywiście ).
W sumie bardzo tanie upalanie bo odległość nieduża (i trasa dobra) a sam tor wychodzi mega tanio. Będzie pewnie 20 - 25 fur. Wyjeździć się można do oporu.
Pewnie co godzinę zmiana kierunku jazdy (zeby równo opony schodziły )
prędkości lajtowe - ja miałem clio na prostej startowej pod 110 km/h
p.s. ułęż nie jest z Wróblem więc nie jest 9-15 tylko 10-17 więc może wstaniesz
Ostatnio zmieniony przez Roj Czw Wrz 29, 2011 12:52, w całości zmieniany 1 raz
Chodzi mi o to kto organizuje jak to sie ma odbywac, czy jest limit aut itp itd?
Kto robi radom? AK, Wrobel, klub samochodowy ?
krotka petla to jedyny minus ja tam klekotem miedzy 2-3 ciagle, bo skrzynia na 2 za krotka, bo dociagalem do czerwonego ! , a na 3 za dluga , bo nie ciagnal O_o
Na ulez nie dam rady bo dluuugi tydzien i sobota, a i z kasa na pewno nie wstane do tego weekendu... tzreba odkladac na darmozjadow, zusy, vaty ... Po wakacjach z kasa na 0
Chodzi mi o to kto organizuje jak to sie ma odbywac, czy jest limit aut itp itd?
Kto robi radom? AK, Wrobel, klub samochodowy ?
zapomaniełem z kim rozmawiam
Radom robi znajomy, info pewnie jest też na sip, hothatch i może bmw (nie wiem).
nie ma limitu, byliśmy 10 września w około 25 fur, ogólnie było wszystko tip top i każdy się wyjeździł do bólu!
na początek jeździliśmy po 4-5 fur 1 kółko wyjazdowe, 5 szybkich, chłodzące i zjazd.
potem było już na tyle luźno, że jak ktoś chciał to mógłby jeździć prawie non stop.
Ułęż robi Szkoła Jazdy Racing.
maniaq napisał/a:
krotka petla to jedyny minus ja tam klekotem miedzy 2-3 ciagle, bo skrzynia na 2 za krotka, bo dociagalem do czerwonego ! , a na 3 za dluga , bo nie ciagnal O_o
ja na miętusa ok. 42.xx w dwie osoby clio, tam jest technicznie to trzeba umić, ja nie umim
ale jeździć lubię więc pewnie pojadę 22go.
na razie nie ma, jak będzie to dam znać, ogólnie wstępne (ale jednak rozsądne deklaracje) do niedzieli były by ok.
Jak się okaże, że jest odpowiednia ilość fur, to pewnie tak do końca nast. tyg wpłaty.
(potem już ew. w razie wycofania trzeba komuś odsprzedać miejsce).
No radom jest krótki (mają podobno o 400 metrów jakoś przedłużyc pętle, to już coś) ale za to paliwo 2x100 km po dobrej trasie + 130 za cały dzień.
Ułęż to 2 x 120 km po średniej trasie + ok. 250 zł więc różnica jest spora.
ładnie się gibie ta czterysetka, całkiem jak ex mój 200 vi
greg-si napisał/a:
Jazda dziś, jutro i w niedzielę czyli łącznie około 20h na torze za 300zł.
no właśnie. Trochę jak promocja "jesz ile chcesz za 150 zł"
niewiele osób da radę (już nei mówię o finansach tylko czasowo) wpaść czwartek, piątek, niedziela w ciągu jednego tygodnia.
Cena w sumie i tak nie jest zła bo normalne imprezy i tak 200 - 300 złoty zawsze kosztują.
Jak jazdę ogarnia Czwartosz (organizuje tą imprezę) to polecam zobaczyć onboard http://www.youtube.com/watch?v=gvzZpj6-7QU
dla niecierpliwych od 1:20
opony slik, przejście z asfaltu na szuter.
Ma jaja chłopak
a to widziałem fotki z Waszego upalania. A kumpel Maciek jest psychopatą
ogólnie kozak fury, jaram się.
w razie czego info odnośnie tego wypadu możesz też u Alexa uzyskać (wcześniej miał klasyka, teraz nowego niebieskiego z kompresorem - obstawiam, że się znacie )
jak coś będzie to wrzucę ogłoszenie,
niedzielna imrpeza na ułężu bardzo fajna. Inaczej niż u Wróbla. Przede wszystkim dwie bezkolizyjne trasy niezależnie od siebie, całkiem fajne, jedna na prawie 2 min druga lekko poniżej 1:20. Można się było wylatać do oporu. Kawka, herbatka cały czas dostępna, grillik w połowie dnia. Naprawdę szkoła jazdy racing ogarnęła fajną imprezę.
[ Dodano: Pon Paź 03, 2011 23:18 ]
to kto na ten Radom się pisze? jakieś konktretniejsze deklaracje?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum