Jaki najwiekszy rozmiar felg pasuje do R620 ? mam na oku 18'' I jeszcze
jedno pytanie, jaki rozmiar felg proponujecie do tego auta? 16, 17 czy 18?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 14, 2007 08:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
bosniak Gość
Wysłany: Sro Mar 14, 2007 13:20 Re: jaki rozmiar felg
funfel wrote:
Cytat:
Jaki najwiekszy rozmiar felg pasuje do R620 ? mam na oku 18'' I jeszcze
jedno pytanie, jaki rozmiar felg proponujecie do tego auta? 16, 17 czy 18?
Możesz założyć nawet 20cali, przy zachowaniu odpowiedniego ET, szer. felgi
i wys. opony.
Najładniejsza bedzie oczwiscie 18 tka z podanych przez ciebie, ale bedzie
twardo.
--
Był 220 coupe turbo z 96r, jest Honda Accord 2.0 iTD z 98r.
214 Si z 97r.
// Wysłane przez bramkę WWW na http://www.roverki.pl
piter34 Gość
Wysłany: Sro Mar 14, 2007 14:25 Re: jaki rozmiar felg
funfel napisał(a):
Cytat:
Jaki najwiekszy rozmiar felg pasuje do R620 ? mam na oku 18'' I jeszcze jedno
pytanie, jaki rozmiar felg proponujecie do tego auta? 16, 17 czy
18?
Ja powiem więcej - możesz założyć felgi od ciągnika - tylko kwestia gustu jak to będzie wyglądało.
Na polskie drogi kompromisem między fajnym wyglądem a usterkowością i"wytrząsaniem plomb w zębach" będzie 16"
Ale to jest tylko moje zdanie..:)
A tu masz rozmiary felg i opon do R600
ja mam 215/45 R17 i nie powiedzialebym ze jest twardo, nawet wygodniej mi sie jezdzi niz na 15 o profilu 65, autko szybciej wytlumia nierownosci,i zdecydowanie lepiej sie prowadzi a wyglada to tak ; )
_________________ "Tylko auta z duszą..."
Ostatnio zmieniony przez pawciu87 Czw Kwi 19, 2007 20:41, w całości zmieniany 1 raz
chyba najlepszym kompromisem jest 16" i opony 205/50 ja mam założone 205/55 choć kusi wymiana choć by na 17" no ale koszty hmmm same opony masakra nie mówiąc o felgach
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 13:11
Chłopaki - a jak wygląda sprawa z wytrzymałością felg (na zgięcia)??
Powiem szczerze, że jeżdżę na 205/55/16 i już troszkę mi się zagięły (nie jakoś tragicznie, ale jednak )
Planuje zmienić na wyższy profil - jaki rozmiar max mogę włożyć na te felgi [R620Si]?
PS: tylko ja je tak krzywię? może jeździć nie potrafię...a może u Was też jest podobnie?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam. ja w swoim Roverku mam felgi 17' 215/45. ET bodajże 45. Przy 3 osobach z tyłu niestety na wybojach zaczyna szorować Teraz na wiosnę planuję założyć węższe i niższe oponki 205/40 i zobaczyć jak to wtedy będzie wyglądało. Może przynajmniej nie będzie szorować o nadkola ale o komforcie to mogę zapomnieć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum