Wysłany: Nie Paź 02, 2011 10:30 [R416]Dziwne zachowanie kontrolki abs
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam,
Wymieniałem sprzęgło i po złożeniu wszystkiego do kupy od razu mialem problemy z abs'em,
wyglądało to tak:
Abs uzbrajał się elegancko po włączeniu zapłonu, ale go nie było... okazało się, że był syf na zębatce i czujniku, wyczyściłem i abs wrócił, teraz mam taki problem, że po włączeniu zapłonu abs uzbraja się prawidłowo i kontrolka gaśnie, ale jak odpalam auto kontrolka znowu sie zapala na chwilę tak jak by sie ponownie abs uzbrajał no i abs jest, ale jakoś dziwnie słabo łapie.
I teraz pytanie, czy u was ta kontrolka zaświeca się tylko po przełączeniu zapłonu, następnie gaśnie i juz się nie zaświeca? Czy może tak jak u mnie zapala się drugi raz przy odpaleniu..
_________________ ...nie ma mnie, będe wczoraj...
Zanim do mnie napiszesz skontaktuj się z moim lekarzem.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 02, 2011 10:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Poobserwowałem u siebie kontrolkę ABS i mam tak samo, najpierw się zapala, potem gaśnie. Po odpaleniu znów na 3-4 sek. się zapala, a potem gaśnie i wszystko działa najzupełniej normalnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum