Wysłany: Pon Cze 20, 2011 22:22 [R25] problem z obrotami
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam. Posiadam autko Rover 25 1.4 16v z 2000 roku. Casami gdy rano odpalam auto, na zimnym silniku gdy ruszam badz jade auto spada z obrotow i powoli gasnie, nie reaguje w ogole na pedal gazu, dopiero jak wcisne sprzeglo i przegazuje go na wiekszych obrotach 2-3 sekundy auto jezdzi normalnie, co to moze byc za przyczyba? znajomy radzil mi, bym sobie kupil jakis srodek do benzyny zeby sie wyczyscily wtryski, czy to pomoze? z gory dzieki za odpowiedz
Ostatnio zmieniony przez szoso Wto Cze 21, 2011 06:31, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 22:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam podobny problem jak kolega (Rover 214Si 1,4 16V ) czasem też mi auto gaśnie przeważnie jak nagle zwalniam obroty wtedy wariują, podnoszą się i po chwili spadają tak aż auto czasem gaśnie, jest to problem bo już parę razy na skrzyżowaniu przy skręcie mi Roverek zgasł częściej dzieje się tak jak mam włączoną klimatyzacje wiem że obroty wtedy powinny być nieco większe ale te skoki obrotów.. i przez dłuższą chwile tak się utrzymują gdzieś na 1500 -1700 przy zwalnianiu ? :l może jest to wina jakiegoś czujnika???
Przepustnice już czyściłem,a może filtr paliwa??? dodam iż dzieje się tak na rozgrzanym silniku
Proszę o podpowiedź
Panowie,
Próbowaliście przeczyścić w waszych samochodach silniczek krokowy?
Chodzi Ci o ten sśrodek w silniczku krokowym?
Miałem go czyszczonego , pyka już ładnie obroty normalnie oadają ale mam NADAL problem gdy mam włączoną Klime!!! przy zwalnianiu po puszczeniu sprzęgła obroty poprostu spadają prawie do zera i auto gaśnie lub spadną do 300 i nagle do góry biją na 1500-1700 i kilka sekund zawieszki i opadają na 900 Wku..ia to! .
Dzis mi zgasł pare razy, pomocy
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Pią Cze 24, 2011 20:31
Ok. Dzięki jutro to zrobie bo i tak muszę czujnik poprawić ze względu na luzy. Gorsze że czyszczenie krokowca nic nie wniosło wyjąłem go, wyciągnąłem iglice, przeczyściłem i po założeniu bez zmian. Coś zrobiłem nie tak?
[ Dodano: Pią Cze 24, 2011 21:31 ]
Dzięki szefie teraz wiem że to czyszczenie coś dało, po resecie odrazu lepiej
Witam, mam problem z Roverem, Rover 214Si 1,4 16V.
Gdy dojeżdżam np do świateł powiedzmy hamuje silnikiem, 3 bieg obroty spadają i powiedzmy przy 30Km/h wrzucam luz obroty spadają prawie do zera, parę razy auto w ten sposób gasło
Dzieje się tak na ciepłym silniku tylko, na zimnym z obrotami jest wszystko ok.
Przepustnica, krokowy do czyszczenie czy gdzie indziej może być problem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum