Wysłany: Nie Sie 28, 2011 21:28 [MGF] Pytanie o części zawieszenia
Typ: VVC Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Mam takie pytanie. Chciałem sobie ustawić zbieżność ale końcówki tylne są bardzo uszkodzone i potrzebuje zakupić nowe.
Czy muszę kupować całe to ramie czy da radę dokupić same te końcówki.
Podaję link do zdjęcia przykładowego części o którą mi dokładnie chodzki
http://www.ebay.co.uk/itm...=item4aae294a77
Z góry dzięki za odp.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 28, 2011 21:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 60 Skąd: Krapkowice
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 16:27
Witajcie
Podepnę się pod temat. Mam do zrobienia przedni zawias...
wymiana amorków przednich, prawego przedniego dolnego wahacza oraz z sworzeń w lewym przodzie... teraz takie pytanie czy w czasie wymiany tych elementów będzie potrzeba ruszania gruszek zawieszenia (chce uniknąć pompowania).
...wymiana amorków przednich, prawego przedniego dolnego wahacza oraz z sworzeń w lewym przodzie...
Do wymiany amorków chyba nie trzeba spuszczać płynu.
Workshop Manual z RAVE tylko przy górnych wahaczach mówi, żeby wypuścić ciśnienie.
Przy dolnych wahaczach RAVE nic nie mówi o pozbyciu się płynu. Najlepiej zobacz sobie do wiarygodnych materiałów, czyli RAVE.
Sworzeń górnego, czy dolnego wahacza?
Są różne szkoły i poglądy na ten temat:
Znany i lubiany krakowski mechanik wymieniając mi sworzeń górnego wyciągał aż cały wahacz (czyli wypuszczał płyn).
Na pytanie o sworzeń dolnego, powiedział, że też to się wiąże z pompowaniem, bo wahacz wyciągać trzeba obowiązkowo - tu są zgodni wszyscy.
Czyli obydwie czynności mocno przezornie i sumiennie robione w porównaniu z RAVE. Czy to dla własnej wygody, czy ze względu na bezpieczeństwo - ciężko powiedzieć Pewnie wychodzi z założenia, że lepiej klientowi się nie tłumaczyć dlaczego gruszki wybuchły
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 20:57
Wymiana dolnego wahacza górny chyba jest ok... ale chce mieć to dobrze zrobione.
sworznie niestety dolne do wymiany.
Co do RAVE to mam jakiś ale nie mam hasła aby odpalić to dziadostwo i nikt nie chce mi podać bo to wielka tajemnica...
nie mam w okolicy nikogo kto może mi to zrobić, jedynie w Bytomiu znalazłem dawne ASO MG i Rovera gdzie mają pompę zawieszenia... i grzebią w tych autach.
Pytanie jeszcze jedno jak czasowo z tym ? da rade zrobić w jeden dzień?
bo nie chciał bym się tarabanić i zostawiać daleko mojego auta...
Trzeba datę przestawić na komputerze wstecz o jakieś 10 lat, bo jakoś magicznie program wylicza licencje na podstawie czasu i 2011 roku nie lubi
U mnie na Win XP działa bez problemu, nie wiem jak na nowszych "Windach"
Wysłany: Sro Paź 19, 2011 21:51
niestety nie działa... było tak od początku i nie wiem dlaczego bo nie pokazuje żadnego błędu.
Na forum loguję się normalnie na stronkę nie da się zalogować.
Znany i lubiany krakowski mechanik wymieniając mi sworzeń górnego wyciągał aż cały wahacz (czyli wypuszczał płyn).
Na pytanie o sworzeń dolnego, powiedział, że też to się wiąże z pompowaniem, bo wahacz wyciągać trzeba obowiązkowo - tu są zgodni wszyscy.
Gdyż znany i lubiany krakowski mechanik lubi sobie dobrze policzyć. A na pompowaniu ma niezły biznes, bo to wszak rzadka możliwość. Płyn jest relatywnie tani, zakładając że nie pompuje starego, a pompka i tak już dawno mu się zwróciła
Jak u niego usłyszałem że wymiana sprzęgła to od 1000 wzwyż za robociznę, to postanowiłem sam się tym zająć, i najwyżej poświęcić ogromniaste mnóstwo czasu
Xao napisał/a:
niestety nie działa... było tak od początku i nie wiem dlaczego bo nie pokazuje żadnego błędu.
Na forum loguję się normalnie na stronkę nie da się zalogować.
nie jestem pewien, ale chyba ten dział w download jest tylko dla klubowiczów...
wrzucę swojego na jakiś serwer, to wkleję tu linka
_________________ Czytanie postów na forum może powodować schorzenia psychiczne i utratę wiary w ludzką inteligencję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum