Wysłany: Sro Paź 19, 2011 17:19 [R75] Komputer pokładowy
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam jestem nowym użytkownikiem i mam takie pytanie czy jest ktoś w stanie zrobić komputer pokładowy z wyświetlaczem jeśli tak to jaka cena by tego byla
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Paź 19, 2011 22:36, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 19, 2011 17:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a ja się podczepię, skoro już o tym mowa to mam uszkodzony wyświetlacz i chciałem go wymienić i tu mam pytanko, czy trzeba oryginalny dorwać czy jakiś uniwersalny zastosować ? jeśli tak to jaki?
a ja się podczepię, skoro już o tym mowa to mam uszkodzony wyświetlacz i chciałem go wymienić i tu mam pytanko, czy trzeba oryginalny dorwać czy jakiś uniwersalny zastosować ? jeśli tak to jaki?
...tylko oryginalny i tylko wymiana razem z całymi zegarami gdyż przekładka samego wyświetlacza raczej się nie uda gdyż taśma jest wgrzewana w płytkę drukowaną zegarów
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
dafit, najtaniej dorwać licznik z anglika i przełożyć twojego eproma do nowego licznika
tak tylko kto znajdzie dobry licznik z anglika, przez pewien czas tez próbowałem znaleść taki licznik i kazdy kto sprzedawał nie chciał mi dać gwarancji ze ten wyświetlacz jest chociaz w 90% sprawny
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
dafit, najtaniej dorwać licznik z anglika i przełożyć twojego eproma do nowego licznika
tak tylko kto znajdzie dobry licznik z anglika, przez pewien czas tez próbowałem znaleść taki licznik i kazdy kto sprzedawał nie chciał mi dać gwarancji ze ten wyświetlacz jest chociaz w 90% sprawny
...mi udało się kupić w 100% sprawny z auta z małym przebiegiem 60tys mil, zapłaciłem całe 30zł za zegary ...teraz przymierzam się do przelutowania eproma bo komputer wyświetla zużycie paliwa w galonach na mile no i sam przebieg wyświetla się w milach (choć jeżdzę już rok z takimi i powoli przestaje być to aż tak bardzo denerwujące )
...trochę się obawiam tego przelutowywania eproma by nie uwalić sobie liczników (nie wiem jak się zachowa eprom po przełożeniu do nowszych rocznikowo liczników)
trochę się obawiam tego przelutowywania eproma by nie uwalić sobie liczników
to tylko lutownicą powietrzna wchodzi w gre, zadną zwykłą lutownica tego bym nie robił.
[ Dodano: Czw Paź 20, 2011 13:14 ]
aAragorn,
a mam jeszcze pytanie czy kupowałeś wysyłkowo te liczniki czy pojechałeś osobiści po to
...przelutowywać będzie fachowiec ja się za to nie biorę (brak lutownicy i umiejętności)
...a co do zakupu to uznałem że skoro licznik tak "świeży" i tak tani to zaryzykowałem zakup z allegro i okazał się ok (niestety nie kupiłem przełącznika świateł i teraz w polu przebiegu dziennego wyświetla err i to też powód dla którego chcę przelutować pamięć ze starego)
nie rozumiem.
czy chodzi o to ze razem z zegarami trzeba kupic modół światłę zeby ten error nie wyskakiwał??
...jeżeli przebieg zapisany w module świateł nie zgadza się z tym z zegarów pojawia się err, w początkach produkcji tego nie było, ale w troszkę nowszych rocznikowo zegarach już jest to zabezpieczenie
Aragorn, ale skoro rok już jeździsz ze zmienionym licznikiem to zapis przebiegu w module świateł z tym zapisanym w starym Twoim liczniku dalej nie będzie się zgadzał i err nie zniknie
Aragorn, ale skoro rok już jeździsz ze zmienionym licznikiem to zapis przebiegu w module świateł z tym zapisanym w starym Twoim liczniku dalej nie będzie się zgadzał i err nie zniknie
...też tak myślałem, ale ja mam model z początku produkcji i z tego co wiem to w tych modelach nie jest to powiązane, ale dla pewności mogę wpiąć stare liczniki i sprawdzić co pokażą
Ja tak zrobiłem. Jak kupiłem rovera to miałem padnęty licznik. Już prawie trzy lata mam licznik po wymianie i póki co działa
Aragorn, Ale problem polea na tym że ty wymieniasz licznik na nowszy który spawdza stan przebiegu.
Aragorn, Ale problem polea na tym że ty wymieniasz licznik na nowszy który spawdza stan przebiegu.
...tak ale chcę przełożyć eproma ze starych i tu pytanie czy to nie będzie rozwiązaniem, lecz gwarancji nie mam żadnej i dlatego zastanawiam się czy w tym grzebać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum