Wysłany: Sob Lis 12, 2011 20:54 [Polnez 1.4 16V] Biał iskra na świecach i koniec pomysłów
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam, mam od dosyć dawna problem ze swoim polonezem 1.4.
Ostatnio postanowiłem powalczyć i wreszcie usunąć problem bardzo ciężkiego odpalania po dłuższym przestoju. Wymieniłem z kolegami komputer,przekaźnik pompy paliwa,przepustnicę, CPWK na nowe, kopułkę, kable,świece i nadal kaplica. Dzisiaj zauważyliśmy ze świece zamiast fioletowej iskry dają białą...:( Wiecie może w czym leży problem ? Bo mu już nie mamy pomysłów co mu dolega.:(
Ostatnio zmieniony przez Poldi98 Sob Lis 12, 2011 21:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 20:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak spróbowałem paliwa gorszej jakości to kiepsko mi auto odpalało, jeździło w miarę ok
czy masz gaz? jaki?
jeśli któryś wtryskiwacz (przy sekwencji) popuszcza będzie na zimnym mocno ciężko odpalał, to samo się tyczy gazu podciśnieniowego tyle że inne urządzenia tam są
Paliwo dobre z orlenu. Auto nie ma gazu, Zastanawiające jest czemu iskra jest biała a nie fioletowa (mocna), Może aparat zapłonowy?, bo kable, cewkę, kopułkę już wymieniłem i nie pomogło
biala iskra jest ok, w koncu masz uklad wysokonapieciowy
jakie masz cisnienie paliwa? on dziwnie przyspiesza, wlasnie jakby sie konczyla pompa paliwa, ew filtr niemozebnie zapchany
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum