Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witam.
W moim MGF mam problem. Trochę wyciera mi tylną oponę od wewnątrz.
Niestety okazało się, że nie mogę zrobić zbieżności bo drążek , kt órym się to robi jest uszkodzony. Dokładnie chodzi o pływającą tuleję na jego końcu (od strony samochodu).
Poprostu tuleja ta "skończyła się" (ze starości
Zdjęcie drążka i zaznaczone miejsce z tuleją:KLIK!
Czy jest możliwe dorobienie tej tulejki lub dobranie innej w to miejsce ?
Może ktoś ma do sprzedania taką tulejkę lub drążek z tulejką ?
próbowałem kupić tą tuleję ale u nas jest praktycznie niedostępna. Byłe ASO w gdańsku zaproponowało mi zciągnięcie całego drążka za ponad 500zl. Ja oddałem ją do warsztatu regenerującego kolumny kierownicze i zawieszenie. Przejechałem już ponad 15k km i jest ok, a wcześniej miała taki luz, że przy dodawaniu i odpuszczaniu gazu auto pływało.
Jak myślicie, czy ten tylny drążek zbieżności jest taki sam w MGF 98 z silnikiem 1.8 VVC oraz w moim MGF '01 1.8 MPi.
Mogę kupić takie całe drążki ale wyjęte właśnie z 1.8VVC.
Wydaję mi się, że te wersje różnią się tylko silnikami a układ zawieszenia jest taki sam.
Mógłby ktoś zdjąć dokładne wymiary tej tulei pływającej.
W Alfach jest mnóstwo takich tulei pływających, a nóż coś podpasuję.
Szczerze w to wątpię, ale zawsze można spróbować.
Na allegro bywają takie tuleje nowe po 50zł - teraz nie widzę ale może ktos gdzies kiedys widział i ma kontakt do sprzedawcy, mozna ew poszperac w googlach.
Mam ten sam problem u siebie w MGF i znalazłem idealne rozwiązanie tego problemu W Szczecinie regeneracja tego drążka wynosi 170 zł, wliczona jest wymiana tulei pływającej oraz tego sworznia z drugiej strony
Ma ktoś namiar na warsztat, który regeneruje te tuleje w woj.mazowieckim?
Patryk podaj namiary na Szczecin, jak nie będzie bliższej alternatywy to podjadę do Szczecina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum