Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
Witam, co morze być przyczyną lecącego oleju z skrzyni przez korek odpowietrzający znajdujący się na jej górze? Wróciłem z roboty, patrzę pod auto i lekko pokapał olej. Więc otworzyłem maskę i zobaczyłem, że wokół tego korka na górze skrzyni jest pełno oleju.
Jakieś porady?
Ostatnio zmieniony przez Drwal85 Wto Lis 22, 2011 17:07, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 16:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ale było wszystko ok i to tak nagle zaczęło lać? olej wymieniałem w skrzyni jakieś 2 tyg temu ale mechanik mówi że niby nie ruszał tego korka.
[ Dodano: Wto Lis 22, 2011 17:16 ]
byłem to powycierać szmatką, od góry jest już suche. Uruchomiłem auto i się temu przyglądało i nic z niego nie leciało. Zobaczymy jutro jak przejadę trasę 30 km bo jadę na szkolenie na kopalnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum