Na allegro patrzyłem i mamy do naszych aut dostępne tylko koni za 2750 brutto a za 2000 możemy mieć gwint , jedna przesyłka wyjdzie taniej a będziemy mieli konkret zawieszenie .
Nie znam sie super na firmach wykonujących gwinty ale jeśli ktos ma jakieś dane albo opinie to proszę pisać
_________________ ford focus 1.8 tdci 115 KM(2002r) obecnie ROVER 620 Ti Vitesse 200KM(97r)(SPRZEDAM ) KONTA
KT POD 669 482 723
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 22, 2012 19:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po pierwsze zobacz cenę wysyłki w zależności od ilości sztuk bo nie jest ona stała, po drugie liczysz się z tym, ze paczkę może zostać zatrzymana na celnym i będzie trzeba cło i VAT zapłacić?
Z moich kalkulacji wynika, ze nawet jak znajdziesz 3 chętnych to cenę jednostkowe z przesyłką wyjdzie koło 2,5K zł nie licząc ewentualnego cła i vatu jak doliczyc podatki to przekroczy 3Kzł, a za tyle to bym szukał u nas ew w jakimś kraju z UE. Z USA to się opłacało ciągnąć kilka lat wstecz jak dolar był poniżej 2zł wtedy nawet doliczenie podatków nie było straszne.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Przeszukaj np niemieckiego ebay'a ewentualnie popytaj polskich dystrybutorów czy by Ci nie ściągnęli na zamówienie. Na allegro nie ma co szukać bo jest tam strasznie mało zawiasów i większość do popularnych modeli VW, BMW, Hondy. Ja do Alfy właśnie ściągałem na zamówienie z niemiec bo u nas nigdzie nic nie mieli ciekawego.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
KW, Weitec, AP, Vogtland, H&R, Eibach, SPAX, Koni przeglądaj katalogi czy mają coś do twojego auta później szukaj na niemieckim ebay'u lub u polskich dystrybutorów.
jeśli chodzi o cło i vat, to nie jest duży problem, jeśli bierzesz pojedyncze sztuki. Wtedy wystarczy, że sprzedawca dołaczy fakturę amerykańską a Ty napiszesz oświadczenie, że jesteś osobą prywatną i kupujesz do celów niezwiązanych z żadną działalnością gospodarczą, tylko musisz się liczyć z tym, że firmie przesyłkowej dotarcie do Ciebie w celu uzyskania oświadczenia dla służb celnych może zająć akurat kilka dni dłużej niż regulaminowe dwa tygodnie przez które "przechowują" przesyłkę na cle bez dodatkowych opłat i wtedy dopłacisz do przesyłki koszt przechowania. Zdarzały mi się takie przypadki przy zakupach niebezcłowych. W przypadku zakupu większej ilości sztuk może nie wystarczyć takie oświadczenie.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum