wpadłem na taki właśnie genialny pomysł by zczytać i rozkodować mapki które drzemią w naszym ECU
z tego co widzę nikt tego nie robił a ktoś ze sporą wiedzą z zakresu elektroniki/informatyki mógłby bez problemu te mapki później modyfikować
a ponieważ przeglądając to forum wpadłem na wielu bardzo mądrych i doświadczonych ludzi pomyślałem ,że byłoby to w zasadzie świetny projekt i bardzo rozwojowy bo do tych najmocniejszych roverów na forum jak i tych z delikatnymi modami moglibyśmy SAMODZIELNIE , jako społeczność tworzyć nowe mapy (bo po co dokładać na chip tuning który polega na tym samym skoro można za te pieniądze zmieniać turbałki czy inne podzespoły)
to jak ? kto jest ze mną ?
a tak na poważnie to co myślicie o takim projekcie ?
pozdrawiam Krzychu
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 23:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ale jest to usługa jednego z forumowiczów który zarabia jako tuner czy takie otwarte mapowanie z którego każdy korzysta i każdy coś dokłada od siebie ?
bo jedyne co mnie gryzie to okolice Warszawy ,niby ładna okolica ale ode mnie to jest 290 w jedną stronę
a do hamowni w pleszewie chyba nawet 30km nie mam
i fajnie byłoby zrobić to we własnym zakresie (umiem rozbierać ecu,programować)i mniejwięcej ogarniam o co chodzi z mapami tylko nie widziałem jeszcze map w formacie innym niż binarny w którym nie wiele widać z małą podpowiedzią sam mógłbym sobie pisać bez zawracania głowy wszystkim dookoła
u mnie w sumie największym problemem pozostaje dystans bo nawet jakby zawołał ode mnie 1/3 tego co tuner gdzieś w okolicy to z dojazdem wyjdzie to samo a chciałem tego uniknąć i zrobić samemu tyle ile dam radę czyli właściwie całą mapę w końcu bym zrobił sam ,a jest jakiś temat o mapowaniu czy jest to temat tabu ze względu na tunerów na forum ?
Ja tam nei widze problemu przyjemne z pożytecznym = wizyta na czerwcowym Zlocie ... poznasz ludzi, pobawisz się autem na torze a i pewnie będzie "osobnik" który grzebie w SDi i podniesie moc
no coś tędy ,ale nawet nie tyle instrukcję co stworzyć taki forumowy Map-kącik , widzę ,że sporo l-series jest tu po modach ale mody modom nie równe ,i aż kłuje w serce mnie fakt ,że na tej samej mapie jedzie tu kilka maszyn gdzie jedne mają większy ic , inne mniejszy a jeszcze inne seryjny , kilka jest na VNT inne na GT a te mapki tak dość anemicznie się produkują względem ilości modowanych aut
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum