Wysłany: Sro Sty 04, 2012 20:17 [R620i] Duże spalanie w mieście
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam!
Mam problem z moim roverem. Otóż na trasie auto spala max. 10l/100 km.
W mieście natomiast pali 2 razy wiecej. Średnio 20l/100km. Co może być tego przyczyną?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 04, 2012 20:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Nie Sty 08, 2012 18:22
Cos dużo łyka i to na benzynce takie spalanie ?
Czy nie ma nigdzie wycieków? I czy od dawna tak jest.
Ciekawe jak sprezanie na poszczegolnych cylindrach.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 256 Skąd: Płońsk
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 16:44
Jeśli jest w gazie to sprawdził bym PAROWNIK. To najczęstrza przyczyna. Moja dziewczyna tak miała w 2 autach. Podjechałem do gazownika, wymienił parownik i spalanie spadło o średnio 7 litrów.
Wysłany: Pią Sty 13, 2012 19:51
Może to są krótkie odległości ? W tedy spalanie jest dużo wieksze, mam ten sam motor 2.0 za 50 zł to jest teraz ok 9 litrów w mieście przejeżdżam jakieś 80 - 85 km (only PB) Na dłuższych odcinkach pewnie wyszło by troszkę więcej.
_________________ -=W przyszłości chciałbym zostać Św Mikołajem - ponieważ tylko Mikołaj zna adresy nie grzecznych dziewczynek
Witam z tymi 20 litrami to może trochę przesadziłem na 15 litrach wachy zrobiłem 70 kilosów trasy i 40 miasto-- odcinki 5 kilometrów w jedną stronę i 5 z powrotem w sumie 120 .Silnik 1.8,co o tym sądzicie .Pozdrawiam
wszystko ok są to bardzo krótkie odcinki w większej mierze Twojej trasy samochód jedzie na ssaniu na dodatek jeszcze jest tez miasto, kolega miał kiedyś tico i ten mu pił po mieście trasa do 3 km po 17 litrów na 100
ewentulanie profilaktycznie jeszcze sprawdź sobie termostat czy nie przepuszcza
ale sprawdz sobie jeszcze uszczelke miedzy glowica a kolektorem wydechowym przez to moze tez byc wieksze spalanie, ja wlasnie bede u siebie wymienial bo przepuszcza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum