Wysłany: Sob Sty 07, 2012 12:14 [R25] miga lampka alarmu po otwarciu drzwi
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
Witam,
jak w temacie - miga mi dioda alarmu po otwarciu drzwi, gaśnie dopiero w tedy jak przekręcę stacyjkę. 2 problem to, że muszę z około z 1 metra otwierać pilotem autko.
3 problem - po włączeniu alarmu jak otworzę drzwi to migają mi migacze ale nie wydaje mi żadnego dźwięku.
Jakieś pomysły co by zrobić? do pierwszego i drugiego problemu zastanawiam się nad baterią?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 07, 2012 12:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mi alarm działa prawidłowo ale przy zamykaniu i otwieraniu z pilota też nie wydaje dźwięku. Miałem tak już w kilku autkach i wydaje mi się że jest wporządku. Może tak ma być, mnie to akurat nie przeszkadza
mi kolego nie wydaje dźwięku jak wejdziesz do auta podczas aktywnego alarmu. Powinien wyć. Bo co to za alarm jak nie daje znać ze ktoś się włamuje
A co do zamykania i otwierania to też nie da znać dźwiękiem że zamknęło.
W poprzednim aucie co miałem, to podczas włączania alarmu dało mi znać pojedynczym dźwiękiem.
no to dobra z tym dźwiękiem otwieraniem/ zamykaniem ale dalej w tym problem czemu nie wyje alarm jak się kluczem otworzy drzwi a alarmu się nie wyłączy? migają tylko wszystkie migacze. Gdzie znajduje się ta centralka alarmu żeby sprawdzić ten kabel co kolega wspominał wyżej.
jak otwierasz kluczykiem drzwi to przecież alarm wyłączasz, ale imo nie wyłączasz
jak otwierasz pilotem to wyłączasz imo i alarm,
otwórz szybę pasażera zamknij drzwi pilotem, otwórz drzwi pasażera poprzez odryglowanie drzwi ręcznie, wtedy powinien Ci alarm wyć. Jak masz czujnik ruchu w środku to jak zamkniesz auto kluczykiem to jest on wyłączony, jak zamkniesz pilotem jest włączony
ok, zobaczę tą metodę i wieczorem napiszę kluczykiem nigdy nie zamykam, bo idzie tylko zamknąć nim drzwi od kierowcy. Zawsze pilotem zamykam. Ok napisze potem.
[ Dodano: Sob Sty 07, 2012 20:30 ]
Zrobiłem tak jak gadałeś, uchyliłem okno od pasażera i zamknąłem auto pilotem. Poszedłem otworzyć za cypelek i nawet alarm się nie włączył.
Włączają się migacze wtedy jak - wejdę do auta, zamknę auto od środka pilotem i jak przekręcę stacyjkę to wtedy zaczynają migać migacze, ale bez dźwięku.
a wziąłeś pod uwagę to, że jeszcze alarm musi się uzbroić ? chyba 30 sekund tzn. dioda miga wtedy normalnie już
Cytat:
Włączają się migacze wtedy jak - wejdę do auta, zamknę auto od środka pilotem i jak przekręcę stacyjkę to wtedy zaczynają migać migacze, ale bez dźwięku.
to juz za bardzo nie wiem, musisz chyba sprawdzić przewody od centralki
Mam rover 214Si z 97 roku.
Pilot od centralnego to LUCAS 3TXB.
Kierunki w tej wersji mają migać przy zamykaniu/otwieraniu? Bo odkad mam to auto dwa lata nigdy nie migały a gdzieś przeczytałem ze powinny dawac znać. Jak to jest?
lucas202, jeśli chcesz mieć kierunki to looknij na ten temat KLIK!! ja skorzystałem koszt jest naprawdę niewielki a cieszy robota również dziecinnie prosta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum