Wysłany: Pon Sty 09, 2012 12:39 [214 si]pompa paliwa nie ciagnie a jest ponad 10l>?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
witam otoz mialem wymianiana pompe paliwa na nowa i pewnego razu auto kreci a nie odpala wprawdzie byla kreska na czerwonym polu prawie i pomyslem doleje z banki paliwa 6 l wlalem i odpalilo pojechal na stacje do pelna i weszlo 33 l czyli z 10 l bylo jeszcze ?co moze byc przyczyna jakies ustawienia pompy czy cos ,dodam ze przy starej tak sie nie dzialo nigdy nie mialem zeby auto nie odpalilo
_________________ sew
Ostatnio zmieniony przez sew87 Pon Sty 09, 2012 12:43, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 12:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
lol wlasnie mam ten sam problem albo wskazowka zle pokazuje albo u mnie tez pompa nie zasysa paliwa a jest nad rezerwa tez mialem wymianiana pompe na zamiennik
no ale wlasnie dlatego mialem pompe wymianiana bo dawala 2,5 bara i nie wazne czy caly bak czy koncowka,teraz na nowej jest 3 bary elegancko ciagni moc i wszystko lecz 10 l zostaje i tyle ,moze zle ja jakos osadzil czy cos
Mam coś podobnego w swoim według mnie przyczyną jest ta rureczka na zdjęciu jest umieszczona w innym miejscu a ponieważ kosz umieszczony jest pod kątem w zbiorniku daje to efekt tego że trzeba mieć więcej paliwa.
Przy zmianie nie zauważyłem różnicy ale była. Wcześniej miałem pompke w której obie rurki szły w dół i ona dobrze wyciągała ale niestety się spaliła. Teraz mam taką jaka jest na twoim zdjęciu i nie wyciąga ponad 10l no i już ledwo bije ciśnienie.
Na tej co się spaliła znalazłem numery przy czujniku rezerwy: marval 0975 103 0201 -01
[ Dodano: Wto Sty 10, 2012 14:06 ]
I tym tropem doszedłem, że pompa jest firmy walbro
Ssak oryginalnej pompy jest skierowany ku dołowi więc z 3/5cm można zyskać. Uwzględniając szerokość baku można zyskał ładnych kilka dodatkowych dm³ paliwa.
Trzeba by było zamontować kolanko i przedłużyć je nieco ku dołowi.
aha takie cos no w piatek go oddaje ma mechnik myslec he,a zastanawia mnie jeszcze po wymianie tej pompy jak i sondy po zalaniu do pelna zrobilem ledwo 170 km i mam juz kreske na polowie baku ?
czyli w zimie okolo 10l trzeba liczyc odcinki 8 km czyli do 500kh smialo jezdzic poki pompa nie zassie 10l z dolu baku, tylko gorzej jak gdzies w miescie stanie i klapa he
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum