Wysłany: Pon Sty 16, 2012 20:28 [Rover Streetwise] Nie działa immo.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam. Wróciłem z pracy, zaparkowałem samochód, zgasiłem. Wychodząc jak zawsze zamknąłem centralny z pilota. Zawsze było słychać zamki i zamrugał trzy razy kierunkami. Dzisiaj tylko piknął, mrugnął raz i tyle. Coś mi ni grało. Nie mogłem juz otworzyć centralnego z pilota. Otworzyłem z klucza tylko drzwi kierowcy. Reszta pozostała zamknięta. Przy próbie odpalenia, gdy włczam zapłon, zapala się lampka w kabinie(Nie zapala się przy otwarciu drzwi) słychać jedno piknięcie, zaczynają powoli mrugać awaryjne, i szybko miga lampka immo. Jak przekręcam kluczyk do pozycji startu silnika gasną awaryjne i lampka w kabinie. Czy ktoś może mi pomóc? Na razie wiem tylko że jutro jade do pracy taryfą, i na pewno czeka mnie laweta do mechanika. Chyba że jest jakas nadzieja. Proszę o pomoc pilne.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 20:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprawdziłem bezpieczniki, spalił się bezpiecznik pod maska numer 5 tj od alarmu i centralki. Chciałem go zmienić, i jak wsadziłem nowy to też się przepalił i zaczął wyć alarm. Musiałem odłączyć aku. Pojutrze na wolnym dopiero się zabiore za poszukiwania zwarcia. Są jeszcze jakieś możliwości odnośnie miejsca zwarcia prócz tej gumy od klapy?
Już zrobione. Jednak miałeś kolego rację z tą klapą. Były tam cztery grube kabelki, i kilka cienkich. Te grube się dosłownie połamały, zielony, czarny, różowy i żółty. Na razie żeby jutro do roboty pojechac, poskręcałem je i zaszkotowałem. Auto pali. Nawet nie było większego problemu z centralnym i immo. Musiałem tylko wył alarm z zamka bo z pilota nie mogłem. A pilot po tym zaczął działać sam. Autko pali. W środe mam wolne, to jade szukac nowej wiązki. Dzięki wielkie Kolego. Wszystkiego naj pod koła.
W środe mam wolne, to jade szukac nowej wiązki. Dzięki wielkie Kolego. Wszystkiego naj pod koła.
nie szukaj nowej wiązki idź do elektronicznego i kup takiej samej średnicy przewody
i polutuj je, przedłuż trochę przewody, , nawet nie musisz kupować z takiej samych kolorów, średnica żeby była zbliżona, a jak będą trochę dłuższe to mniejsze prawdopodobieństwo przetarcia
zrobisz sam i kasę zaoszczędzisz
W środe mam wolne, to jade szukac nowej wiązki. Dzięki wielkie Kolego. Wszystkiego naj pod koła.
nie szukaj nowej wiązki idź do elektronicznego i kup takiej samej średnicy przewody
i polutuj je, przedłuż trochę przewody, , nawet nie musisz kupować z takiej samych kolorów, średnica żeby była zbliżona, a jak będą trochę dłuższe to mniejsze prawdopodobieństwo przetarcia
zrobisz sam i kasę zaoszczędzisz
Podejrzewam ze w UK to z taka wiązką nie będzie miał najmniejszego problemu
Nie ma problemu, po szrotach pełno tego. I to nawet nie bite. Po prostu jak przez HGF silnik się zatrze to nie naprawiają. Bo w cenie silnika i robocizny wychodzi nowy furex. Pojade na szrot, zobacze jak tam te kabelki wyglądają, a jak będzie cos nie tak to w elektronicznym kupie kabelki. Jak jest z demontarzem tego? W klapie na pewno sa podłączenia. A jak to wygląda już w kabinie?
Nie ma problemu, po szrotach pełno tego. I to nawet nie bite. Po prostu jak przez HGF silnik się zatrze to nie naprawiają. Bo w cenie silnika i robocizny wychodzi nowy furex. Pojade na szrot, zobacze jak tam te kabelki wyglądają, a jak będzie cos nie tak to w elektronicznym kupie kabelki. Jak jest z demontarzem tego? W klapie na pewno sa podłączenia. A jak to wygląda już w kabinie?
Jak zdemontujesz osłonę klapy to musisz odpiąć 3 wtyczki (dwie sa razem a 3 to od podgrzewania szyby). Zanim wyciągniesz przewody z klapy przywiąż do nich kawałek sznurka - później będzie łatwiej wciągnąć nowa wiązkę z powrotem . W aucie więcej rozbierania niż bawienia się z kabelkami. Musisz zdemontować półkę z głośnikiem, tapicerkę bagażnika po prawej stronie, odpiąć ten plastikowy boczek i tam ukażą Ci się dwie wtyczki i obie prowadzą do klapy. Sprawa 3 z tej wiązki idzie jeszcze przewód na dodatkowe światło stop. Tam powinna ci wyjść kostka jak juz wyciągniesz wiązkę z klapy i z auta więć wystarczy ją odpiąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum