Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam, chcę założyć instalację LPG do swojego Roverka. Sekwencje kosztuję około 2000-2500zł, znalazłem na allegro instalacje AC STAG 4 ECO PLUS ALASKA, mianowicie http://moto.allegro.pl/ac...2015565778.html
koszt to 750zł nie znam się ale instalacja jest chyba kpl. jednak bez butli pytanko czy warto kupić taką instalacje dokupić butle ~300zł i zamontować w pobliskim warsztacie?
Pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 06, 2012 16:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do Twojego Roverka nie nadają się wtryskiwacze oraz reduktor, który jest w sprzedawanym zestawie. Do kompletu potrzebna jest jeszcze butla, elektrozawór, przewody gazowe i jeszcze kilka innych drobnych elementów. Do tego robocizna w warsztacie. Znając życie, to wyjdzie Ci kwotowo to samo.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Pią Sty 06, 2012 21:13
julek140 napisał/a:
Witam, chcę założyć instalację LPG do swojego Roverka. Sekwencje kosztuję około 2000-2500zł, znalazłem na allegro instalacje AC STAG 4 ECO PLUS ALASKA, mianowicie http://moto.allegro.pl/ac...2015565778.html
koszt to 750zł nie znam się ale instalacja jest chyba kpl. jednak bez butli pytanko czy warto kupić taką instalacje dokupić butle ~300zł i zamontować w pobliskim warsztacie?
Kolego ja też tak chciałem zrobić, po tym jak porozmawiałem
z kilkoma gazownikami, jednak żaden nie chciał dać gwarancji i mało tego cena za montaż była niczego sobie Ostatecznie doszedłem do porozumienia z gazownikiem i montujemy pół jak ja chce a pół jego
Pozdr.
I instalacjami często niestety bywają problemy. Z powodu złej regulacji (w roverkach to nagminne), zatankowania złego jakościowo gazu, czy też uszkodzenia elementów (reduktor, wtryski).
Dlatego absolutnie nie opłaca się kupować części samemu!.
Na instalacje zakład daje gwarancje. Jeżeli coś działa źle - mają robić aż będzie dobrze.
W przypadku części kupionych samemu takiej gwarancji nie masz, nie możesz wymienic np. wtrysków na inny komplet itd.
Gazownik powie, że to wina części które sie kupiło i ewentualna wymiana będzie tylko u sprzedawcy. Same problemy.
Zakład poza tym chętniej i często taniej serwisuje swoje własne instalacje i podzespoły na które montuje. Można zasugerować, że jakiś element będzie niewłaściwy, a jeżeli się upierają przy swojej niewiedzy to po prostu poszukać innego zakładu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum