to zalezy od stanu blacharki ale ceny zaczynja sie od 3tys. w góre...
a jak chce samemu to na roverka R200 potrzeba
1 lakier baza 1,5 L
2 lakier bezbarwny 2 L
3 rozcieńczalnik do bazy 1 L
4 rozcieńczalnik do bezbarwnego 1 L
5 podkład akrylowy 1 L + 1 L rozcieńczalnik
6 szpachla 1 szt ( około 1 kg opakowanie )
7 papier na wodę po 3 arkusze ; 240, 360, 500, 800, 2000
8 taśma do oklejania 2,5 cm ( samochodowa ! )
9 taśma "film" do oklejania i odginania uszczelek 1 szt.
10 2 folie do oklejania zwykłe budowlane
11 Nitro 2 L
12 benzyna extrakcyjna 0,5 L
13 zmywacz silikonowy 1 L ( do przemywania pod lakier )
14 Papier na sucho po 1 m ; 80,120, 180
no najpierw to sie pocwiczy jaki kompresor doradzacie pod malowanie
Z tego co wiem to kompresor powinien utrzymywać z 5 cały czas no i wiadomo nie może to być mały kompresor na pewno większy niż 50L ale myślę że 100L wystarczy spokojnie.
Do tego zakłada się reduktor a reszta to już kwestia prób i błędów sam sobie ustawiasz ciśnienie jakie jest podawane na pistolet aby tobie było wygodnie.
Matheeo, Dobry kompresor 50L też uciągnie przy redukcji ciśnienia na 4 atmosfery bo na takim ciśnieniu zaleca się malowanie.
A taka mała uwaga do Pływak, ty jesteś facet normalny przeglądam forum i nie znalazłem nic mądrego z twojej strony aby gnoisz ludzi lub wypisujesz jakieś inne pierdoły i ZERO sensownych podpowiedzi, nie wiem po co tu jest, żeby zjechać innych użytkowników Forum..........??????? Zastanów się........
Ostatnio zmieniony przez tank_220 Nie Lut 26, 2012 13:13, w całości zmieniany 1 raz
Co ci mogę poradzić kolego. Najpierw poćwicz sobie na jakiś małych elementach ewentualnie na takich na których będziesz mógł spokojnie zrobić sobie poprawki( zderzak itp.). Dobry pistolet z małą dyszą to też podstawa (max 0.8). Ja w podobny sposób lakierowałem sobie zderzaki i powiem Ci że na lakiernika amatora wyszło nawet nawet. Także podsumowując: w miarę dobry kompresor, dobry pistolet z małą dyszą, czyste i nie kurzące się pomieszczenie, chęci, cierpliwość i odwaga oraz spokojna ręka. Powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum